Đokovićev novi trener: ''Kirjos je dobar za tenis!''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 25.07.2019.
15:34
Izvor: Sportske.net

Otkrio je i da li bi mogao da trenira prgavog Australijanca.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Proslavljeni hrvatski teniser Goran Ivanišević je neposredno pred početak Vimbldona uključen u trenerski tim našeg Novaka Đokovića, sa kojim je proveo nekih sedam dana, tokom prve polovine turnira.

Saradnja bi trebalo da bude nastavljena, a imajući u vidu da je Nik Kirjos u poslednje vreme sve žešći Novakov provokator, zanimljiv je Ivaniševićev komentar o australijskom teniseru u intervjuu za portal ''We love tennis''.

''Nik je poseban, dobar je za tenis, ali ono što meni smeta je to što on ima talenta da bude broj jedan, a ne koristi ga. Kada ga gledate, ne znate šta će sledeće uraditi, potpuno je nepredvidiv. U stanju je da odigra tri luda gema i onda da ga nema nigde. Ne smem ni da pomislim kakvu je karijeru mogao imati da je bio ozbiljniji.

Mnogi me pitaju da li bih mogao da budem njegov trener. Ne znam šta da kažem. Ne znam ni šta bih mu rekao, postavljanje ograda ne bi pomoglo. Autoritet nema nikakvu ulogu kod Nika, jedino rešenje je da Nik bude trener sam sebi. Voleo bih da ga vidim da se ozbiljno pripremi za Gren Slem, da vidimo stvarno šta sve može”, istakao je Ivanišević.

Ipak, iako ceni njegove igračke kvalitete, Ivanišević ne opravdava pomenute Kirjosove provokacije na Novakov račun.

''To je po mom mišljenju previše. Svi su tokom čitave godine zajedno na terenu i mislim da ne bi trebalo da kritikuje kolege. To nije fer plej. Možete imati svoje miljenike, ali to se ne pominje javno. Isto se odnosi na proslave pobeda. Tu ga ne podržavam. Istina je uvek zapisana na terenu.

Ako pobdiš nekog koga ne voliš, osmehni mu se, rukuj se, to je dovoljno, ali ne pričaj svašta u medijima. To su totalno nepotrebne stvari. Čak i ja, kog su uvek smatrali za nekog ko je temperamentan, nisam kritikovao protivnike. To je princip, pravilo u tenisu'', poručuje Ivanišević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Svarog
Thursday, 25.07.2019
16:47

Nema ništa od Kirjosa. On je mentalno i dalje u drugom razredu osnovne.

avatar
Slobodan Dragojevic
Thursday, 25.07.2019
16:00

Vreme će reći sve.U svoje vreme Beker je kritikovao Bobu na isti način,kasnije ukapirao da je Srbin bio u pravu.Igrao tenis i živeo i šta mu fali sada.Beker sve izgubio i što je nenadoknadio potrošio mladost na lupanje loptice dok je Živojinović mezio po splavovima.

avatar
Don Carlo
Thursday, 25.07.2019
16:31

Al za Bekera svi znaju, za Živojinovića takodje, al zbog Brene.

avatar
x90x
Thursday, 25.07.2019
15:45

Ali najbolje su mi te price, "sta bi bilo da je ozbiljan". Nista ne bi bilo, to je samo luzerski izgovor. Ista prica je i za Balotelija. Uostalom, nije ni lako posvatiti se samo tome, raditi toliko mnogo i biti tako fokusiran. Da moze, bio bi broj 1. Nije jer ne moze, i kraj price.

avatar
Don Carlo
Thursday, 25.07.2019
16:32

on ne da ne mozde da se posveti toliko pa da postane broj 1, on ne moze da se posveti pa da udje u top 20 :D ATP Baloteli