Đoković vs Nadal, 52. put! Vilander opet sumnja u Srbina, evo i zbog čega!

Autor: Darko Mitrović
petak 13.07.2018.
10:33
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Finale pre finala na Vimbldonu!

Beta/AP Photo/David Vincent
Beta/AP Photo/David Vincent

Povezane vesti

Novak Đoković i Rafa Nadal su se jednom već sastali ove godine, na Mastersu u Rimu gde je Španac bio uspešniji, ali na njihov duel na nekom Gren Slem turniru čekamo još od 2015. godine i četvrtfinala Rolan Garosa, kada je Novak prekinuo dominaciju ''kralja šljake'' u Parizu.

Nadal i sada dominira, igra sjajno ovog proleća. Na Rolan Garosu je do nove titule došao uz samo jedan izgubljen set tokom čitavog turnira, a u sličnom ritmu igra i na Vimbldonu.

Španac je prva četiri meča dobio maksimalnim rezultatom, a jednino je Huan Martin del Potro uspeo da ga namuči u četvrtfinalu, kada je Nadal slavo sa 3:2, posle maratonske borbe.

Za to vreme, Novak Đoković polako podiže nivo svoje igre, pokušavajući da povrati onu šampionsku formu od pre dve-tri godine, kada je bio gotovo nepobediv.

U dosadašnjem toku Vimbldona i naš teniser je delovao prilično sigurno, jedino su Nišikori i Edmund uspeli da protiv njega osvoje po jedan set i dosta je razloga za optimizam pred večerašnji duel (oko 17 časova) sa Nadalom.

Ovo će biti njihov 52. međusobni susret, Novak za sada vodi sa 26:25 u pobedama, a uoči polufinalnog okršaja sa Nadalom svoju prognozu dao je i poznati teniski komentator, (pre)često i Đokovićev kritičar - Mats Vilander u izjavi za ''Blicsport''.

Iako smatra da su šanse 50:50, Šveđanin ipak daje blagu prednost Nadalu, a naveo je i konkretan razlog zbog čega tako misli.

''Na turnirima čija je podloga trava, mislim da je Đoković, verovatno, favorit. Jer, on igra malo brže, malo agresivnije.

Ima Novak malo više brzine u tim svojim udarcima, za razliku od Nadala, i to u mnogim segmentima igre. Ali, Rafa...

Treba njega pobediti. Pokazao je to i u prethodnom meču protiv Del Potra. Možete vi sa njim da igrate neizvestan meč, ali treba njega i pobediti.

Igra Novak dovoljno dobro da može da pobedi Nadala, to je sigurno, ali postoji tu jedno pitanje: može li Đoković da izdrži četiri sata u takvom ritmu. Jer, verovatno će meč toliko i trajati.

Može li on fizički to da izdrži, imajući u vidu da nije dovoljno trenirao i igrao, u odnosu na Nadala, u poslednja četiri meseca?'', pita se Vilander.

Nole, pokaži mu da možeš!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Friday, 13.07.2018
11:44

Tacno ali... da je neko ovo pitanje postavio prije 3 ili 4 godine... Pa Novak je bio kralj neizvijesnih partija, igranje po 4-5 sati u uzastopnim mecevima mu nije bio nikakav problem...

avatar
MaNcHesTeR_ed
Friday, 13.07.2018
13:31

dok nije bio vegetarijanac xD

avatar
prike
Friday, 13.07.2018
11:02

Lepo je rekao.

avatar
NS SHADOW
Friday, 13.07.2018
10:44

Dobro, nista nije lose i netacno rekao covek.

avatar
John Cena
Friday, 13.07.2018
10:41

Da Nole igra i protiv igrača koji je 100+ na ATP listi, Vilander ce opet navijati protiv i reci na Nole gubi taj meč