Đoković vs Anderson - Prethodni put su se sastali takođe na Vimbldonu, bilo je dramatično...

Autor: Darko Mitrović
subota 14.07.2018.
17:53
Izvor: Sportske.net

Nema mnogo vremena za uživanje u veličanstvenoj pobedi nad Nadalom, već sutra je finale.

Beta/AP Photo/Ben Curtis
Beta/AP Photo/Ben Curtis

Povezane vesti

Novak Đoković danas je i definitivno potvrdio da se vratio na šampionski nivo, posle više od pet sati borbe savladao je Rafaela Nadala u polufinalu Vimbldona i sutra od 15 časova boriće se za titulu sa južnoafrikancem Kevinom Andersonom.

Na prvi pogled, Novak je sutra veliki favorit, ali i jedan i drugi su veoma iscrpljeni posle polufinalnih duela, pa nas po svemu sudeći očekuje još jedan uzbudljiv meč.

Kevin Anderson je, svakako, najprijatlnije iznenađenje turnira. U četvrtfinalu je posle 0:2 uspeo da napravi veliki preokret i savlada branioca trofeja Rodžera Federera, a onda je u polufinalu juče bio bolji i od američkog ''bombadera'' Džona Iznera, ali posle više od šest sati borbe.

Novak Đoković ima bolji međusobni skor od sutrašnjeg rivala, ali se nisu često sastajali, svega šest puta, a naš teniser vodi sa 5:1 u pobedama.

Zanimljivo je da su Đoković i Anderson svoj prethodni susret imali baš na Vimbldonu, pre tri godine, u vreme kada je Nole bio na vrhuncu forme. Tada su se sastali u trećem kolu turnira, kada je Anderson bio blizu velikog iznenađenja, vodio je sa 2:0 u setovima, ali je Nole uspeo da napravi preokret i trijumfuje sa 6:7, 6:7, 6:1, 6:4, 7:5.

Đoković je potom nastavio sa pobedama i te 2015. je i osvojio svoj treći trofej na Vimbldonu.

Da li je sutra vreme i za četvrti?


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rise up
Saturday, 14.07.2018
18:04

Nece biti lako sutra ali ako Novak ponovi igru kao protiv Nadala ne sumnjam u pobedu. I zasluzio je Novak da uzme Vimbldon.