Đoković: ''Težak poraz...''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 24.06.2018.
19:38
Izvor: Sportske.net

Ipak, sve se može posmatrati i sa vedrije strane...

Epa/Claudio Onorati
Epa/Claudio Onorati

Povezane vesti

Novak Đoković je danas bio na pragu prve titule posle godinu dana, imao je meč loptu u drugom setu protiv Marina Čilića, ali nije uspeo da je iskoristi, posle čega je Hrvat uspeo da stigne do preokreta i trofeja u Kvinsu.

Posle meča, Novak je priznao da je današnji poraz težak za njega, ali s druge strane, sama činjenica da je posle godinu dana igrao u prvom finalu nagoveštava dalji uspon forme uoči Vimbldona.

"Čestitam Marinu na sjajnoj nedelji. Ovo je težak poraz za mene, ali moram da gledam sa pozitivne strane. Zbog povrede je prošla 51 nedelja otkad sam prethodni put igrao finale nekog turnira. Marin je uspeo da spasi moje meč-lopte i vrati se u meč, zaslužio je ovu pobedu", istakao je Đoković.

Naravno, Čilić je blistao posle pobede, tek druge u ukupno 16 međusobnih duela sa Đokovićem.

''Nastojao sam mentalno da ostanem u igri iako je bilo teško. Ali, užitak mi je da igram ovde, pred ovom sjajnom publikom. Verujem da sam trenutno u top-formi i da ću nastaviti da pobeđujem. Trebala mi je ova pobeda za podizanje samopouzdanja u susret Vimbldonu. Hvala još jednom ovoj divnoj publici i želim da im poručim da ću se i dalje vraćati ovde", poručio je Čilić.

-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
prike
Monday, 25.06.2018
08:52

Imao ga je Nole, rutinski, ali je u odsudnim poenima igrao mlako i cekao gresku protivnika. Obicno mu je protiv Cilica to dovoljno, ovoga puta nije bilo.

avatar
magister
Monday, 25.06.2018
00:41

Novače, BRAVO! Nekoliko stepenica je pređeno, treba se još pomučiti, ali sve je već mnogo bolje. Plusevi: mnogo s lakoćom rešenih situacija, mnogo odigranih vrhunskih poteza, mirnoća, brzina, gipkost. Minusi: često nedovoljna agresivnost, nedovoljno strasti, odsustvo one nekadašnje sigurnosti da je posledica pobedničke igre - pobeda. Taj poslednji deo je najvažniji. Ako to stekneš do Vimbldona - opet ćeš jesti travu. Ako ne, čekaćemo još malo. IDEMO!