Đoković: "Servis na Delićevoj, iskustvo na mojoj strani"

Autor: Beta Beta
četvrtak 05.03.2015.
16:57
Izvor: Beta

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da će u duelu sa Hrvatom Delićem iskustvo biti na njegovoj strani iako je apostrofirao da protivnik ima sjajan servis.

teniskisavez.com/SrđanStevanović
teniskisavez.com/SrđanStevanović

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da hrvatski teniser Mate Delić, sa kojim će sutra otvoriti meč Srbije i Hrvatske u Dejvis Kupu, ima dobar servis, ali i da je iskustvo igranja u tri seta ipak na njegovoj strani.

"Trenirali smo pre par godina u Australiji, doduše nikada nismo igrali jedan protiv drugog. Mate je visok i tu visinu koristi da dobro servira, ali na mojoj strani je iskustvo igranja mečeva u tri seta", rekao je Đoković novinarima u Kraljevu i dodao da se njegov i Delićev otac odranije poznaju.

Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis Kupa između Srbije i Hrvatske počeće duelom Novaka Đokovića i Mate Delića, odlučeno je danas žrebom u Kraljevu. Duel između Đokovića i Delića počinje u 13 časova.

Đoković je govoreći o Borni Ćoriću rekao da je hrvatski teniser sa "svojih osamnaest godina veoma zreo igrač". Nole je pohvalio organizaciju Dejvis Kupa u Kraljevu, rekavši da je ovaj grad pokazao da zaslužuje da organizuje ovakve mečeve.

"Gostoprimstvo je izvanredno, ljudi nas pozdravljaju na svakom koraku, i srce mi je ispunjeno radošću kada vidim osmehe na licima tih ljudi", izjavio je prvi reket sveta.

Posle meča Đokovića i Delića na teren izlaze Viktor Troicki i Borna Ćorić. Troicki je naveo da je zadovoljan žrebom, prema kojem će on izaći drugi na teren.

"Vratio sam se nedavno iz Meksika, još pokušavam da savladam problem sa džet legom, tako da sam ovih dana duže spavao. Ali, osećam se sjajno. Očekujem neizvestan meč sa Ćorićem", rekao je Troicki.

Srbija
Foto: teniskisavez.com/SrđanStevanović

Selektor teniske reprezentacije Hrvatske Željko Krajan je kazao da su svi u reprezentaciji očekivali ovakav raspored mečeva.

"Svi smo očekivali da će biti ovakav raspored prvog dana, Đoković - Delić, pa Troicki – Ćorić, koji je želeo da igra drugi meč i, eto, želja mu se ispunila", naveo je Krajan.

Ćorić je izjavio da je u potpunosti spreman za meč i da se dobro oseća.

"Mislim da sam 100 odsto spreman za meč, osećam se veoma dobro, imam dobre rezultate sa poslednjeg turnira u Dubaiju, i to mi daje nadu da mogu napraviti dobar rezultat i ovde", rekao je Ćorić.

U subotu od 14.00 je na programu dubl meč. Za Srbiju će nastupiti Nenad Zimonjić i Troicki, dok će na drugoj strani igrati Franko Škugor i Marin Draganja.

"Igrali smo više puta zajedno, tako da uopšte nisam zabrinut za subotu i meč koji nas čeka", kazao je Draganja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke