Đoković protiv Federera za tenisku istoriju!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 19.08.2018.
10:12
Izvor: Sportske.net

Srbin ima priliku da postane prvi teniser koji je osvojio sve masters turnire u modernoj eri tenisa.

Beta/AP Photo/John Minchillo
Beta/AP Photo/John Minchillo

Povezane vesti

Novak Đoković je kasno sinoć uspeo da se plasira u finale masters turnira u Sinsinatiju pošto je savladao Marina Čilića nakon velike borbe.

Na redu je finale turnira koji mu jedini nedostaje iz kategorije masters, a tamo ga čeka Rodžer Federer.

"Igrao sam četiri meča zaredom u tri seta sa vrlo nezgodnim protivnicima. Zadovoljan sam pobedama i načinom na koji sam uspevao da pobedim u svim tim mečevima kada nije išlo jer sam imao pad koncentracije i izlive nervoze koji su me dovodili u problem", rekao je Novak za Sport Klub.

"Motiviše me da pobedim na Sinsinatiju, nekoliko godina se već priča o tome i naravno da želim da upišem svoje ime zlatnim slovima u istoriju tenisa. Nadam se da ću u finalu odigrati najbolje do sada", veruje on.

Sa druge strane terena ga očekuje stari rival.

"Srećan sam što sam ponovo u finalu Sinsinatija, a naročito zbog toga što ću igrati protiv Novaka. Obojica smo imali problema sa povredama, ali smo se vratili snažniji. Drago mi je što ćemo ponovo oživeti rivalstvo koje traje godinama, lepo je videti ga na terenu", rekao je Federer nakon prolaska u finale.

"Osvojio je Vimbldon, sada je ponovo u finalu velikog turnira, biće uzbudljivo. Ovo je prilika da osvojim 99. titulu, a osmu u Sinsinatiju, ali za sada ništa od toga nemam", smatra Švajcarac.


Meč dva velika rivala počinje večeras od 22 sata.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke