Đoković preko Nieminena do drugog kola Rolan Garosa

Autor: Beta Beta
sreda 27.05.2015.
00:03
Izvor: Beta

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je danas u prvom kolu pobedio Finca Jarka Nieminena sa 3:0, po setovima 6:2, 7:5 i 6:2.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Đoković će u drugom kolu Rolan Garosa igrati sa boljim iz susreta Žila Milera iz Luksemburga i Paola Lorencija iz Italije.
Najbolji teniser sveta je već u prvom gemu oduzeo servis protivniku, da bi u sedmom napravio još jedan brejk za sigurnih 6:2 u prvom setu.

Za razliku od prvog, u drugom se vodila mnogo veća borba. Neiminen, 87. teniser sveta, poveo je sa 4:1, a potom i sa 5:2, ali tu prednost nije uspeo da sačuva. Naime, Đoković je od tog rezultata vezao pet gemova i posle preokreta stigao do vođstva od 2:0 u setovima.Dobru igru s kraja drugog seta Đoković je preneo i u treći, pa je vrlo brzo na semaforu pisalo 4:0.

Prvi teniser sveta u sedmom gemu nije realizovao tri meč lopte, ali ono što mu tada nije pošlo za rukom jeste već u narednom gemu, pa se Đoković posle nešto više od dva sata igre plasirao u drugo kolo Rolan Garosa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke