Đoković: "Pravio sam greške, sve je to životna škola"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 25.04.2018.
10:19
Izvor: Sportske.net

Najbolji srpski teniser Novak Đoković govorio je o periodu koji je ostavio iza sebe i objasnio šta su mu kratkoročni i dugoročni ciljevi uoči nastupa na turniru u Barseloni.

Epa/Aeltc/Joe Toth
Epa/Aeltc/Joe Toth

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković u sredu će odigrati prvi meč na turniru u Barseloni za koji je dobio specijalnu pozivnicu posle Mastersa u Monte Karlu.

Biće to prvi Đokovićev nastup u Barseloni posle 12 godine i prilika da nastavi da podiže formu na šljaci uoči drugog Grend slema sezone.

"Pre svega, želim da kažem da ovaj turnir ima sreće jer se okupilo dosta dobrih igrača. Barselona generalno uvek okuplja vrhunske tenisere", počeo je Đoković razgovor za zvanični sajt Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP).

Kako je tek na Mastersu u Monte Karlu stigao do prvih pobeda nakon Australijan opena Novak Đoković nema prevelika očekivanja.

"Očigledno je da moram da budem malo skromniji sa očekivanjima na ovom turniru. Moram da se fokusiram samo na sledeći meč iako razumem da bi svi voleli da vide duel Nadal - Đoković u četvrtfinalu", kazao je srpski teniser.

Đoković je propustio kompletan drugi deo prethodne sezone, a pauzu je zbog povrede lakta morao da napravi i nakon ovogodišnjeg Australijan opena.

"Bilo mi je prilično teško poslednjih 15 meseci da razumem situaciju i kako da se nosim sa njom. Napravio sam i neke greške jer sam se zbog velike želje da igram prerano vratio na teren. Nisam bio spreman i tako sam sebi napravio još problema sa laktom. Sve je to proces iz kog se uči, sve je to životna škola. Pokušavam da budem svestan svega toga", rekao je Đoković.

On je od početka sezone odigrao samo devet mečeva i upisao svega pet pobeda.

"Nisam igrao previše mečeva i zaista se radujem igranju bez razmišljanja o laktu i drugim stvarima", istakao je srpski teniser.

Novak je odlučio da prihvati specijalnu pozivnicu organizatora turnira u Barseloni jer želi da odigra što veći broj mečeva na šljaci pred start Rolan Garosa.

"Mislim da sam popravio igru na ovoj podlozi. Osvajanje Rolan Garosa 2016. godine predstavljalo je vrhunac moje karijere kada je šljaka u pitanju, ali sam pre toga osvajao velike turnire kakvi su Rim, Madrid i Monte Karlo. Očigledno je ipak da se momak po imenu Rafael Nadal uvek nalazi na putu ka osvajanju još titula i da i dalje dominira na ovoj podlozi", kazao je Đoković.

Prvi protivnik u Barseloni biće mu Slovak Martin Kližan.

"Kao što sam rekao, zaista mi je drago što sam u stanju da budem zdrav, da treniram, provodim dosta sati na terenu i lagano gradim svoju igru. Znam da još uvek nisam u najboljoj formi i za to je potrebno vreme. Koliko dugo? Ne znam, ali smatram da sam već u Monte Karlu odigrao nekoliko dobrih mečeva", rekao je Đoković.

Kada su u pitanju dugorični ciljevi Novak nema dilemu oko toga šta želi. Titule na najvećim turnirima i povratak na mesto broj jedan.

"Dugoročni cilj mi je da osvajam najvažnije turnire i da se borim za mesto na tronu. Bio sam na toj poziciji mnogo puta i dugo se zadržavao na njoj, pogotovu u poslednjih pet, šest godina. Verujem da mogu ponovo do prvog mesta", zaključio je Novak Đoković.

Prvi meč na turniru u Barseloni Novak Đoković će odigrati danas. Meč sa Martinom Kližanom sa kojim se sastajao četiri puta u karijeri zakazan je za 12 časova i 30 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deki trbic
Wednesday, 25.04.2018
16:27

vreme je druze za penziju, ali ti ne slusas :D

avatar
neme
Wednesday, 25.04.2018
15:44

To sto tebe boli ne leci se hirurskim zahvatom -nazalost,Barselona je dokaz za to cisto forsiranje.

avatar
O\'Sullivan147
Wednesday, 25.04.2018
11:33

Ajde care,uz tebe smo...

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 25.04.2018
10:32

Razumem zelju da igras ranije,ali kada odem kod bilo kog privatnog doktora (jos je pitanje kakvi su) i kaze mi da ne jedem nesto ili da popravim zub,sta znam vec sta,toga se pridrzavam sve da mi se nesto najvise jede na svetu,a kada bi mi gomila najboljih doktora na svetu reklo da ne mogu da igram jos odredjeni vremenski period,pa tek onda sto ne bih ni pomislio na to.