Đoković: "Očekujem berićetnu nedelju u Parizu"

Autor: Beta Beta
nedelja 30.10.2016.
19:33
Izvor: Beta

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je danas za agenciju "Beta" da na predstojećem masters turniru u Parizu, na kom brani titulu, očekuje "berićetnu nedelju".

Beta/AP Photo/Andy Wong
Beta/AP Photo/Andy Wong

Povezane vesti

"Zasada sve ide kako bi trebalo i kako valja. Iskreno se nadam da će ostati tako i da da ću imati berićetnu nedelju u Parizu", rekao je Đoković za agenciju "Beta" u Parizu.

Đoković će naredne nedelje učestvovati na masters turniru u Parizu, na kom je prethodne tri godine osvojio titulu.

"Ulazim kao i u svaki drugi turnir, optimistično, sa željom i nadom da ću da ostvarim što bolji plasman. Imam visoka očekivanja od sebe, ali se trudim da budem u sadašnjem trenutku i da se usresredim na svaki naredni izazov.

Naredni izazov u ovom trenutku su treninzi i postizanje željenje forme - dostizanja željenog nivoa forme da mogu da trijumfujem protiv bilo kog igrača, pogotovo u dvoranama u Parizu i Londonu, gde sam poslednjih četiri, pet godina imao dosta uspeha
", rekao je Đoković.

Na pitanje da li pred početak turnira oseća dodatni pritisak, s obzirom na to mu se Britanac Endi Marej znatno primakao na čelu ATP liste, Đoković je rekao da želi da se koncentriše na sebe.

"Gledam samo na sebe i to je praktično jedino što mogu da kontrolišem. Endi zaista igra izvrstan tenis i definitvno zaslužuje da bude u ovoj poziciji da se bori za prvu poziciju. U drugom delu sezone nije izgubio puno mečeva, zaista igra najbolji tenis, ima izvanredne rezultate i ja mu čestitam na tome. Sigurno je vrlo motivisan što se da videti na terenu, ali ne zavisi samo od njega. Ja ću uzeti stvari u svoje ruke, što bi se reklo 'u se i u svoje kljuse'", rekao je Đoković.

Novak Djokovic

Uz najboljeg tenisera sveta na turniru u Parizu neće biti treneri Boris Beker i Marijan Vajda, već ih menjati Španac Pepe Imas.

"Moj tim je izuzetno veliki i ljudi koji će sedeti u mom boksu su takodje deo tog tima. Oni su na ovaj turnir došli zato što je to bio prethodni dogovor unutar tima", rekao je Đoković.

Đoković će, kao prvi nosilac, u prvom kolu masters turnira u Parizu biti slobodan, a u drugom ga očekuje duel s boljim iz duela izmedju Španca Nikolasa Almagra i Gerda Milera iz Luksemburga.

"Almagro i Miler su kvalitetni igrači, jesu drugačiji tip igrača, ali su izuzetno kvalitetni. Miler je nedavno u Bazelu umalo pobedio (Keija) Nišikorija, što pokazuje u kakvoj je formi. Ipak, trebalo bi da budem koncnetrisan na sebe i svoju igru. Neće biti lako, to je sigurno", rekao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
pop94
Monday, 31.10.2016
00:35

Iskreno, voleo bih da se Novak vrati na pobednički ritam, ali isto tako mislim da od te veganske ishrane nema dovoljno energoje da izdrži koliko god govorio da se dobro oseća i da je spremniji..Imam drugove koji su vegani, nemam ništa protiv toga. Al mislim da Đoković mora da forsira onu ishranu kad je bio u najboljoj formi. Sportski pozdrav svima.

avatar
Samo Barsa
Sunday, 30.10.2016
21:38