Đoković: ''Nisam zaboravio da udaram tenisku lopticu''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 08.05.2017.
18:17
Izvor: Beta

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da se oseća prijatno na terenu bez obzira na lošu formu i rezultate u poslednje vreme.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Đoković je krajem prošle godine izgubio prvo mesto na ATP listi, ovu godinu je počeo trijumfom na turniru u Dohi, ali na sledeća četiri koja je igrao nije prošao dalje od četvrtfinala.

"Nisam zaboravio da udaram tenisku lopticu. Nastavio sam sa više-manje istom rutinom i pristupom koji sam godinama imao, ali sa određenim izmenama. Mnogo godina sam igrao na ovom nivou i osećam se prijatno na teniskom terenu bez obzira na trenutne promene",
rekao je Đoković pred turnir u Madridu.

Medju porazima su eliminacija u drugom kolu Otvorenog prvenstva Australije od Denisa Istomina, od Nika Kirjosa u četvrtfinalu Akapulka i osmini finala Indijan Velsa. Srpski teniser je izgubio i od Davida Gofana na prvom turniru na šljaci.

"Kada počneš da gubiš mnogo mečeva, počneš da dovodiš u pitanje svoju igru, sebe, šta radiš pogrešno, da bi mogao da se popraviš i preokreneš situaciju. Imao sam sreće da doživim napredak tokom karijere, a ovo je sada malo drugačiji pravac.

Poslednjih šest meseci nisam imao mnogo velikih rezultata i zbog toga sam osećao da mi je bila potrebna neka promena i morao sam da stvarima prilazim malo drugačije"
, kazao je Đoković.

Njemu će predstojeći turnir u Madridu biti prvi od rastanka sa dugogodišnjim trenerom Marjanom Vajdom, kao i prilika da se spremi za Otvoreno prvenstvo Francuske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MaNcHesTeR_ed
Monday, 08.05.2017
21:34

Tenis je tehnicko fizicki sport, dzabe ti znas da udaris lopticu ako ona ne ide odredjenom brzinom...

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 08.05.2017
19:21

Normalno da nisi,samo neko ko ne zeli da vidi je da gubis namerno kako bi opet dosao na prvo mesto u ovo vreme sledece godine,tj. za vreme Vimbldona. Od tog turnira nemas skoro sta da branis,pa sve opet do njega 2018 nemas sta da branis,a Marej ce braniti skoro sve,samim tim bice ti dovoljna mozda cak i polufinala za povratak na prvo mesto,a da si sada zapeo tesko da bi to uradio.