Đoković: "Ne smem da razmišljam o Nadalu"

Autor: Beta Beta
subota 23.05.2015.
20:08
Izvor: Beta

Uoči početka drugog ovosezonskog Grend slema Novak Đoković se osvrnuo na mogući duel sa Rafaelom Nadalom i priznao da ne bi smeo previše da razmišlja o tom meču kako ne bi izgubio fokus.

Beta/AP Photo/Francois Mori
Beta/AP Photo/Francois Mori

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković, prvi na ATP listi, rekao je danas da je dostigao vrhunac i da će pokušati što duže zadrži nivo rezultata.

"Imam 28 godina, verovatno sam došao do vrhunca svojih sposobnosti u svakom pogledu. Pokušavam da zadržim taj trenutak i da održim nivo rezultata koliko god mogu", rekao je Đoković.

Đoković je kazao da je sposobniji da se samokontroliše na terenu.

"Sazreo sam na mnogo polja i to se odražava na terenu. Sposobniji sam da kontrolišem sebe i pronađem izlaz iz nekih situacija kada mi je teško na terenu, mnogo bolje nego što je to bio slučaj poslednjih godina", kazao je Đoković.

Prema njegovim rečima, za njegov kontinuitet rezultata zaslužna je zrelost.

"Sve je rezultat napornog rada, požrtvovanosti, discipline i zdravog pristupa sportu i životu uopšte. Smatram da su rezultati koje sam nizao poslednje tri godine, redosled stvari koje su prirodno došle zbog moje energije podređene tenisu", naveo je Đoković.

On je kazao da se mnogo očekuje od njega na Rolan Garosu s obzirom na to da "nije mogao da poželi bolju uvertiru" na šljaci, posle pobeda u Monte Karlu i Rimu.

"Na pravom sam putu i sve se odvija kako valja. Neophodno je da imam skroman pristup i da se usredsredim samo na svaki sledeći meč, jer ako previše razmišljam o eventualnom četvrtfinalu sa Rafaelom Nadalom izgubiću koncentraciju i to može da me omete", rekao je najbolji svetski teniser.

Đoković će u prvom kolu Rolan Garosa igrati protiv Jarka Nijeminena iz Finske.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
XL
Saturday, 23.05.2015
20:36

Samo povreda(pu , pu, pu da ne prizivam) može da spreči Novaka da osvoji RG po mom mišljenju.

avatar
Gianluigi Buffon
Sunday, 24.05.2015
01:27

А и Надал ће дати 200% од себе на РГ. Практично он је тај турнир.nИпак се надам да ће наша легенда прегазити и њега и све остале који му се нађу на путу.