Đoković kompletirao Masterse, a šta Federer i Nadal treba da osvoje da bi učinili isto?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 20.08.2018.
12:02
Izvor: Sportske.net

Mnogi smatraju da u tome neće ni uspeti, evo i zbog čega...

Beta/AP Photo/John Minchillo
Beta/AP Photo/John Minchillo

Povezane vesti

Sportska vest dana dolazi iz Sinsinatija i ponovićemo je još jednom - naš najbolji teniser Novak Đoković je osvojio i poslednji od turnira iz Masters serije koji mu je nedostajao u njegovoj bogatoj kolekciji i ostvario svoj najveći san posle trijumfa na Rolan Garosu pre dve godine.

Posle trijumfa nad Federerom u sinoćnjem finalu, Đoković je stigao do brojke od ukupno 31 osvojenih turnira iz Masters serije.

Kako su oni raspodeljeni, možete da vidite OVDE, u zanimljivoj ilustraciji ''Tennis TV-a''.

A šta je sa Federerom i Nadalom?

Posebno je zanimljiva situacija kod najboljeg španskog tenisera. On ima najveći broj trofeja na Mastersima, ali nijednom nije trijumfovao na čak tri turnira - u Majamiju, Šangaju i Parizu!

Nadal u svojoj kolekciji ima: 4 trofeja u Indijan Velsu, 11 u Monte Karlu, 8 u Rimu, 4 na ''Rodžers kupu'', 1 u Sinsinatiju, 5 u Madridu - ukupno 33.

Što se tiče Federera, on ukupno ima 27 osvojenih trofeja na turnirima iz ove kategorije, i to: 5 u Indijan Velsu, 3 u Majamiju, 2 na ''Rodžers kupu'', 7 u Sinsinatiju, 1 u Parizu, 3 u Madridu i 2 u Šangaju.

Kao što vidite, nedostaju mu još trofeji u Monte Karlu i Rimu, a s obzirom da poslednjih godina izbegava turnire na šljaci, pred njim je ''nemoguća misija'' da učini ono što je Novaku sinoć uspelo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
O\'Sullivan147
Monday, 20.08.2018
14:08

Треба напоменути да Рафа нема освојен ни завршни мастерс. Ако има сумње у то да ли је Ноле најбољи у историји,нема сумње у то да је Ноле најразноврснији тенисер у историји,на свакој подлози је добар. Мислим да ће тешко да ова двојица комплетирају. Ноле цар

avatar
Südkurve München
Monday, 20.08.2018
13:08

Hejteri Novaka na aparatima. Isklucite aparate.