Đoković je od večeras treći na ATP listi, do kraja Vimbldona može da bude i prvi, ali i da opet padne na četvrto mesto!

Autor: Darko Mitrović
subota 08.07.2017.
21:52
Izvor: Sportske.net

Pobeda nad Gulbisom donela je dvostruku radost našem najboljem teniseru.

EPA/FACUNDO ARRIZABALAG
EPA/FACUNDO ARRIZABALAG

Povezane vesti

Ono što i Novaka, ali i sve njegove navijače najviše raduje ovih dana jeste evidentan uspon forme najboljeg srpskog tenisera, o čemu je i sam govorio posle današnjeg trijumfa nad Ernestom Gulbisom i plasmana u osminu finala Vimbldona.

Dodatni razlog za zadovoljstvo jeste činjenica da je današnjim trijumfom Đoković preskočio Stena Vavrinku na ATP listi i preuzeo treću poziciju.

Pre Vimbldona, Vavrinka je imao 6175 poena, a Đoković 6055. Švajcarac je ispao već u prvom kolu i tako izgubio 35 poena u odnosu na prošlu sezonu, kada je stigao samo jedan korak dalje, pa sada ima 6140 poena na ATP listi.

Novak je prošle godine eliminisan od Sema Kverija u trećem kolu, sada je prešao tu prepreku i zaradio 90 poena, uz tendenciju da svakom novom pobedom dodatno uvećava broj poena na ATP listi. Dakle, u ovom trenutku, Đoković je svoj skor na ATP listi povećao na 6145, samo pet poena više od Vavrinke.

Kako rekosmo u naslovu, Nole bi teoretski mogao da do kraja Vimbldona stigne i do prvog mesta, ali samo ako osvoji titulu, a Marej i Nadal ne stignu do same završnice.

S druge strane, mogao bi ponovo da završi na četvrtom mestu, ako ne ode dalje od osmine finala, a Federer, na primer, osvoji titulu.

Ali, o toj opciji dok god Nole igra ovako dobro, nema razloga da razmišljamo.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PADAMNAGORE
Monday, 10.07.2017
18:06

Evo ga Nadal,gubi 2:0 u setovima. nGledam Marej, ne igra ni on sjajno. Ajmo Nole,osvoji jos neku gren slem titulu. Za mene si dosta bio prvi i najbolji,sad igraj za istoriju i rekorde.

avatar
Blackmamba24
Sunday, 09.07.2017
00:34

Tih a prosle godine u ovo vremen oko 17000 poena, sta se sve izdesavalo za godinu dana

avatar
joefcb
Saturday, 08.07.2017
23:48

Ljudi opustite se, tek je 1/8 finala. Ispada cim naleti na ozbiljnijeg protivnika.

avatar
Red blood
Sunday, 09.07.2017
10:37

Meni se uopste ne cini da igra ni milimetar iznad prosecnog.nDaleko je ovo od starog Noleta.nMozda mu treba bolji protivnik da bi pokazao bolju igru.nNisam neki optimista..nadam se da gresim.