Djere: Možda su Amerikanci favoriti, ali igramo kod kuće

Autor: Beta Beta
sreda 31.01.2018.
15:11
Izvor: Beta

Srpski teniser Laslo Djere rekao je danas da želi i veruje u pobedu protiv SAD u Dejvis kupu, kojom bi nacionalna selekcija Srbije izborila plasman u četvrtfinale.

teniskisavez.com
teniskisavez.com

Povezane vesti

Srbija će od 2. do 4. februara u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa dočekati selekciju SAD u niškom "Čairu".

"Biće težak duel protiv Amerike, imaju jako dobru ekipu, ali i mi takođe. Možda su oni favoriti, ali nama ide u prilog što igramo pred domaćom publikom na šljaci. Daćemo sve od sebe, svima nam je želja da pobedimo i prodjemo u četvrtfinale", rekao je Đere, a preneo je Teniski savez Srbije.

Nenad Zimonjić je u tim pozvao Dušana Lajovića, Lasla Đerea, Nikolu Milojevića, Peđu Krstina i Miljana Zekića. U ekipi SAD su Sem Kveri, Džon Izner, Rajan Herison i Stiv Džonson.

Naš tim je odlučio da se mečevi igraju na šljaci jer je to podloga koja najmanje odgovara protivniku.

"Šljaka je malo brža nego sto smo očekivali, ali meni odgovora. Dobro sam se privikao na uslove. Volim da igram u Nišu, osećam se kao u rodnom gradu. Lepe uspomene me vežu za Niš, jer sam ovde osvojio fjučers. Volim da igram za reprezentaciju. Igrao sam kao junior, u mlađim kategorijama, i to je nešto posebno. Tenis je individualni sport, tako da je uvek lepo kad ste u ekipi, kad niste sami. Mi imamo sjajan tim i dobro se slažemo. Debitovao sam 2017. u polufinalu Dejvis kupa koje smo odigrali u Francuskoj i to je bilo ogromno iskustvo za mene. Ono će mi pomoći u duelu protiv Amerikanaca", rekao je Đere.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke