Dimitrov progovorio, nije mu lako ni posle korone

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 27.07.2020.
12:51
Izvor: Sportske.net

Teško i neprijatno iskustvo je iza bugarskog tenisera, ali još uvek nije sve kao ranije.

Epa/Srđan Suki
Epa/Srđan Suki

Povezane vesti

Trenutak kada je Grigor Dimitrov potvrdio da je pozitivan na koronavirus označio je kraj projekta zvanog ''Adrija tur''i početak velike medijske hajke iz inostranstva na Novaka Đokovića kao organizatora ovog događaja.

Par dana kasnije potvrđeno je da je i Novak pozitivan, kao i njegova supruga, takođe i Borna Ćorić, Goran Ivanišević...

Srećom, oni su bez ozbiljnih simptoma prošli kroz sve to, ali kod Dimitrova je situacija bila ozbiljnija, pa je još uvek u dilemi da li može da nastavi da se takmiči na najvišem nivou.

''Stvari se poboljšavaju, kao i sve ostalo oko nas, ali oporavak je vrlo težak. Bio sam kod kuće oko mesec dana zbog koronavirusa. Simptomi su bili jako loši, bio sam veoma uznemiren, nisam osećao mirise i ukuse, ali i sve što može da se zamisli. Ipak, bilo je lepo na terenu", izjavio je Dimitrov za "Tennis Major".

Sa koronavirusom se izborio, ali sve to što mu se desilo i dalje mu je u podstvesti, pa ističe i psihološki aspekt cele priče.

"Radim koliko god mogu i pokušavam da se oporavim. Postoje dani kada se osećam dobro i puno treniram, ali i drugi gde je sve što želim da odmorim i ne radim ništa. To su teški dani za mene, sve mi prolazi kroz pamet.

Jedna od najvećih poruka je da ne bi trebalo potcenjivati mentalno stanje zaraženih",
dodao je Dimitrov.
-
baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke