Dejvis Kup - Trijumf Gofana, Belgija povela u finalu

Autor: Beta Beta
petak 24.11.2017.
18:11
Izvor: Beta

Teniska reprezentacija Belgije povela je danas sa 1:0 protiv Francuske u finalu Dejvis kupa, pošto je u prvom meču David Gofan u tri seta pobedio Luku Puja.

Epa/Yoan Valat
Epa/Yoan Valat

Povezane vesti

David Gofan je do trijumfa došao rezultatom 3:0 (7:5, 6:3 i 6:1) za 120 minuta igre.

Pun samopouzdanja nakon što je prošle nedelje stigao do finala završnog ATP masters turnira u Londonu, sedmi teniser sveta je igrao ofanzivan tenis i tokom celog meča imao je kontrolu. Zabeležio je 21 direktno osvojen poen i 12 "as" udaraca, a nije se suočio ni sa jednom brejk loptom.

Puj je otpor Gofanu pružao do završnice prvog seta, ali je u 11. gemu na svoj servis pri djusu napravio grešku i doveo Belgijanca do brejk lopte koju je ovaj odmah iskoristio. U nastavku susreta Gofan je bez većih problema došao do trijumfa.

U drugom meču finala u Lilu igraju Francuz Žo-Vilfred Conga i Belgijanac Stiv Darsis.

Pre početka finala Francuska je zamenila Žilijena Benetona, koji je završio na tribinama, pošto je njegov partner u dublu Nikola Mau juče "otpao" iz tima odlukom selektora Janika Noe. 

Očekivalo se da će za Francusku u dublu nastupati Mau i Beneto, ali je Noa odlučio da ekipu ubaci Rišara Gaskea koji će u dublu igrati sa Pjer-Ig Erberom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke