Da li je Agasi kriv za Novakovo posrtanje? Ko će biti novi trener?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 02.04.2018.
13:36
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

Mnogi su verovali da će tokom višemesečnog oporavka od povrede Novak Đoković imati dovoljno vremena da napravi pravi izbor ljudi koji će raditi u njegovom timu kada se vrati na teren, ali očigledno da je došlo do pogrešnih odluka...

Epa/Erik S. Lesser
Epa/Erik S. Lesser

Povezane vesti

Posle zabrinjavajućih poraza i veoma slabe fizičke pripremljenosti tokom turnira u Indijan Velsu i Majamiju, gde Novak Đoković gotovo da nije ličio na sebe, zvanično je potvrđen i kraj saradnje najboljeg srpskog tenisera sa trenerom Andreom Agasijem.

Njihova saradnja nije dugo potrajala, a mnogi su od početka prognozirali da način na koji je dogovorena nije nimalo dobar za Đokovića.

Podsetimo, Agasi je trebalo uz Novaka da bude samo na najvećim, Gren Slem turnirima, što je za njega premalo imajući u vidu situaciju u kojoj se nalazi posle duge pauze zbog povrede.

Jedan od kritičara Agasijevog angažovanja bio je i bivši selektor našeg Dejvis kup tima Bogdan Obradović, koji se ponovo oglasio u izjavi za ''Kurir''.

''Mislim da imam pravo da komentarišem situaciju, jer Novaka znam dugi niz godina, znam kakav mu je karakter i šta mu je potrebno.

Meni se od samog početka ta saradnja nije dopala, iako Agasija izuzetno cenim. Jednostavno, taj njihov prvi dogovor nije bio dobar. To da Agasi bude prisutan samo na velikim turnirima, to je Novaku premalo'', objašnjava Obradović.

On smatra da je Đokoviću potreban tim koji je već imao, sa Marijanom Vajdom na čelu, a da li će sada uspeti da pronađe takve ljude, veliko je pitanje.

Sezona je u punom jeku, neće biti ni mnogo vremena za upoznavanje, a ostaje nada da će bar Radek Štepanek uspeti da nekako razmrda Novaka i pomogne mu da se vrati na staze uspeha.

Obradović izražava sumnju i po tom pitanju, s obzirom da je Štepanek otišao u Češku pred turnir u Majamiju.

''I Štepanek me iznenadio. Da ga napusti i odleti za Češku uoči turnira... Razumem da treba da postane otac, ali svejedno mi nije jasno to'', istakao je Obradović.

U međuvremenu su se pojavile i spekulacije da bi možda Ivan Lendl, bivši trener Endija Mareja mogao da bude Novakov izbor, a istovremeno se i komentarišu razlozi okončanja saradnje Đokovića i Agasija.

Prema nekim informacijama, Agasi je bio protiv Novakovog učešća u Indijan Velsu i Majamiju, jer nije bio dovoljno spreman, ali da ga Novak nije poslušao. S obzirom da je oba puta eliminisan već na startu, Agasi nije želeo da preuzme odgovornost za te poraze, niti da prihvati da njega kritikuju u javnosti zbog toga.

Ipak, bilo je šta je bilo, najvažnije je da Đoković u narednom perodu počne da povlači prave poteze.

Nadamo se da će tako i biti...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sportski
Monday, 02.04.2018
21:03

Novaku je bolje da se povuce nego da igra kao u zadnja dva meca. Ima reputaciju velikog igraca i nek ne kvari to sa amaterskim pristupom turnirima

avatar
Radovan Filipovic
Tuesday, 03.04.2018
08:01

Zašto da se povlači sa 30 godina, pobogu...očigledno je da je u velikom problemu, za sada nerešivom...pa i Nadala su tako gazili pre dve godine, pa evo ga 1. na rang listi...samo polagano...

avatar
Sportski
Wednesday, 04.04.2018
08:03

Slazem se al nek se dovede u optimalnu fizicku formu pa onda da.igra turnire.