Čuli smo šta je rekao o Novaku, a kakav je Vilanderov komentar posle Nadalovog poraza?

Autor: Darko Mitrović
utorak 23.01.2018.
14:06
Izvor: Sportske.net

Istakao je ključni detalj.

Beta/AP Photo/Andy Brownbill
Beta/AP Photo/Andy Brownbill

Povezane vesti

Smena generacija u muškom tenisu se polako, ali sigurno približava, jedino Rodžer Federer i dalje prkosi godinama. Endi Marej i dalje pauzira zbog povrede, juče je Novak Đoković zaustavljen u osmini finala, a Rafael Nadal je danas poklekao u četvrtfinalu protiv Čilića, pošto zbog povrede nije mogao da završi meč u petom setu.

Nedugo posle ovog duela, svoj komentar je u emisiji ''Gem, set i Mats'', kao i obično, dao Mats Vilander, nekadašnji švedski teniser.

On je istakao ključni detalj koji se dogodio u četvrtom setu, kada je Nadal zatražio medicinski tajm-aut, koji, međutim, nije dao željene efekte.

''Pri 4:1 u četvrtom setu, tada se dogodila ta ključna situacija. Ne znam o kakvoj se povredi konkretno radilo, ponašao se veoma dobro na terenu i kada bilo dosta istezanja, ali kada se sve nekako sabere, više je posla morao da uradi u prethodnim mečevima od ostalih igrača.

Marin Čilić je i posle izgubljenog prvog seta igrao ekstremno agresivno.

On je znao da ostane dovoljno agresivan i to je sve čisto funkcionisalo. Takođe i dubina njegovih udaraca bila je čista, posebno taj forhend koji je jak i brz. On je visok teniser i uspeo je da stekne tu prednost u odnosu na Nadala.

Rafa nije odigrao nijedan turnir prethodno, i tu treba tražiti razloge. U 31. godini se to odražava i na vašu formu i igru'',
izjavio je Vilander.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke