Čilić: "Cilj je da postanem prvi teniser sveta"

Autor: Beta Beta
nedelja 28.01.2018.
21:03
Izvor: Beta

Hrvatski teniser Marin Čilić rekao je da mu je cilj da postane prvi igrač sveta i dodao da bi današnje finale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu možda bilo drugačije da uoči početka meča sa Švajcarcem Rodžerom Federerom nije zatvoren krov "Rod Lejv

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Čilić je danas izgubio u finalu Australijan opena od Švajcarca Rodžera Federera posle pet setova, 2:6, 7:6, 3:6, 6:3, 1:6.

Organizatori su uoči početka meča odlučili da se zatvori krov "Rod Lejver arene", a Čilić je rekao da je bilo teško aklimatizovati se na dvoranske uslove, posle treninga koji je obavio tokom dana na temperaturi od 38 stepeni.

"Moram da kažem da je ta odluka... da li bi možda bilo drugačije? Pretpostavljam. Bilo je teže privići se, posebno na početku meča. Kada je zatvoren krov bilo je hladnije nego što sam očekivao. To je bilo veoma, veoma teško, posebno za finale, da budete u takvoj situaciji. Nisu me pitali za mišljenje oko krova, a nisam želeo da se raspravljam, nisam želeo negativne misli",
rekao je Čilić.

Čilić je izgubio prvi set za 24 minuta.

"Sporo sam počeo meč, a zatim sam, u većini situacija, morao da nadoknadjujem zaostatak. Naravno da sam malo razočaran, vodili smo veliku bitku"
, dodao je Čilić.

On je ipak rekao da je zadovoljan što je igrao u trećem grend slem finalu u karijeri i što je bio blizu osvajanja druge velike titule, posle trijumfa na Ju Es openu 2014. godine.

Čilić je i naveo da smanjuje zaostatak za takozvanom "velikom četvorkom", Federerom, Rafaelom Nadalom, Novakom Đokovićem i Endijem Marejom.

On će od ponedeljka biti treći igrač sveta, iza Nadala i Federera.

"Moj cilj je da budem prvi teniser sveta. U poslednjih godinu dana ili dve, napravio sam veliki napredak. Prošle godine sam napredovao u mnogim segmentima, a još više sam napredovao u poslednjih nekoliko meseci. To mi daje veliko samopouzdanje. Broj tri na listi izgleda sjajno. Nastaviću, važne stvari me čekaju"
, naveo je Čilić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nenad Šmigić
Wednesday, 31.01.2018
15:41

I ja imam cilj da postanem predsednik drzave,al nesto mi ne ide....ne zanosi se !!!!!

avatar
zdenkomen
Sunday, 28.01.2018
22:11

Smanji apetite Marine, ne zanosi se glupostima. Biti prvi teniser sveta ne znači ništa. Imaš jednu veliku titulu a kao smanjuješ zaostatak za velikom četvorkom. Čoveče, dvojica ne igraju mesecima. Tu si gde si spletom okolnosti, slučajno.

avatar
Red blood
Tuesday, 30.01.2018
09:48

Splet okolnosti ili ne..tu je gde je i ima svo pravo ovog sveta da zeli vise.Federer je u godinama..tu je Cilic u prednosti.Da li ce se Nole ikada vratiti?Tesko je reci.Verovatno da ne.Marej?Isto tesko pitanje.Sa Nadalom na tvrdoj podlozi je u najmanju ruku egal.Tako da..ima priliku da u narednim mesecima uzme Grend Slem,a jos verovatnije od toga,izbije na drugo ili cak prvo mesto ATP-a.

avatar
zdenkomen
Tuesday, 30.01.2018
18:57

Samo sam izneo činjenice. Trebao sam jedino da napomenem da ove godine puni 30, i da takva razmišljanja mogu da razumem kod tenisera kao što je A. Zverev ili D. Tim. Razlika u bodovima je skoro 5000 između njega i Nadala, tako da ostaju Čiliću samo želje.