Čileanski teniser suspendovan na 11 meseci zbog dopinga

Autor: Beta Beta
ponedeljak 20.04.2020.
20:14
Izvor: Beta

Čileanski teniser Nikolas Jari suspendovan je danas na 11 meseci, pošto su njegovi doping rezultati bili pozitivni tokom završnice Dejvis kupa.

beta/AP Photo/Ben Curtis
beta/AP Photo/Ben Curtis

Povezane vesti

Jari je rekao da prihvata kaznu, zbog koje će se na teren vratiti 15. novembra.

"Nastavak ovog pravnog procesa doneo bi samo više stresa i neizvesnosti mojoj profesionalnoj budućnosti", naveo je on.

Testiranjima je utvrđeno prisustvo ligandrola i stanozolola. Stanozol je steroid a ligandrol može da deluje kao steroid. Jari je testiran prošlog novembra na završnici Dejvis kupa u Madridu.

Međunarodna teniska federacija (ITF) saopštila je da je prihvatila objašnjenje Jarija, da je dve nedozvoljene supstance pronađene u njegovom uzorku urina uneo u organizam preko multivitamina napravljenih u Brazilu.

ITF je navela da Jari za svoj prekršaj ne snosi značajnu odgovornost ili nemar, ali da je svaki igrač odgovoran za sve pronadjeno u njegovom telu.

Njegova suspenzija dolazi u jeku pandemije korona virusa, zbog koje su otkazani ili odloženi turniri najmanje do sredine jula.

Jari je trenutno 89. teniser sveta.

Najbolji plasman u karijeri mu je 38. mesto, u julu 2019. godine. Osvojio je jednu ATP titulu u singlu i dve u dublu, a kao profesionalac od nagrada je zaradio oko dva miliona dolara.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke