Cicipasu nešto nije jasno posle poraza od Nadala...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.01.2019.
19:47
Izvor: Sportske.net

Nadao se da će sve biti drugačije.

Beta/Frank Gunn/The Canadian Press via AP
Beta/Frank Gunn/The Canadian Press via AP

Povezane vesti

Cicipasova bajka u Melburnu prekinuta je u polufinalu, gde ga je danas deklasirao najbolji španski teniser Rafael Nadal sa 3:0 u setovima, bez ''grama nade'' u neki drugačiji ishod.

Bio je to njihov treći međusobni susret, prvi na Gren slem turnirima, a sva tri puta je Nadal slavio bez izgubljenog seta.

Izgleda da to sada postaje frustrirajuće po 20-godišnjeg Grka, koji je posle meča priznao da se nadao mnogo jačem otporu i tom prilikom se na neki način uporedio i sa slavnim Rodžerom Federerom, koga je prethodno savladao na ovom turniru.

''Samo pokušavam da shvatim kako je Federer pobedio Nadala toliko puta... Znate, ima Rodžer sličan stil igre kao ja, pa pokušavam sve to da shvatim. Mislim, ne želim da izgubim od Rafe deset puta'', istakao je Cicipas.

Podsetimo, Federer ima 15 pobeda protiv Nadala, ali i 23 poraza u duelu sa Špancem. Novak Đoković, na primer, vodi sa 27:25 u pobedama protiv Nadala.

A da je Cicipas prilično demoralisan posle ovog poraza, pokazuje i nastavak njegove današnje izjave.

''Iskreno ne znam šta mogu da izvučem iz ovog meča. Nisam bio blizu čak ni da uzmem set, osvojio sam svega šest gemova. Ne znam, osećam se čudno. Srećan sam zbog partija na turniru, ali sam i razočaran. Dosta je čudan osećaj, kao da nisam mogao bolje da igram...'', istakao je Cicipas i dodao:

''Kao da je ovo bila potpuno drugačija dimenzija tenisa. On vam ne dozvoljava da uhvatite ritam, ima drugačiji stil igre od ostalih igrača, talenat kakav nijedan drugi teniser nema. Nikad nisam video takvog igrača, on vas tera da igrate loše...'', zaključio je Cicipas, a prenosi sajt ATP-a.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sasha_Voj
Friday, 25.01.2019
02:14

Ako misliš da te rafa tera da igraš loše, nisi ti igrao protiv novaka burazeru. Nisi ti neki igrač pa da te je teško navuci na lošu igru. Rafa i mole to rade najboljim

avatar
neme
Thursday, 24.01.2019
21:52

Nije mu jasno da je to bas toliko visok nivo .Neka pogleda proslogodisnji okrsaj Nole -Rafa iz Wimbldona i shvatice koliko je to nenormalno visoko.

avatar
Igorinho
Thursday, 24.01.2019
21:07

Jos si ti zelen burazeru

avatar
Burazer
Thursday, 24.01.2019
21:05

Jaooo pa apsolutno je jasno da je ova trojka koja sada i u cetvrtoj deceniji hara tenisom najjaca trojka ikada... To se dokazuje iz turnira u turnir... I da nova generacija ne moze ni da pridje...

avatar
Stratford
Thursday, 24.01.2019
21:03

Jednostavno si naišao na Rafu na vrhuncu forme. To je normalno, niko ga tada ne može pobijediti