Brizbejn - Ani set, Maši titula!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 10.01.2015.
12:50
Izvor: Sportske.net

Srpska teniserka Ana Ivanović ostala je bez trofeja na startu nove sezone pošto je u finalu WTA turnira u Brizbejnu poražena od Marije Šarapove koja je tako prekinula dominaciju Serene Vilijams na pomenutom turniru.

Beta/AP Photo/Tertius Pickard
Beta/AP Photo/Tertius Pickard

Povezane vesti

Najbolje rangirana srpska teniserka na WTA listi nije uspela u nameri da 2015. godinu i novu sezonu otvori titulom na turniru u Brizbejnu.

Bolja od Ane Ivanović u finalu turnira u Brizbejnu bila je Marija Šarapova koja je posle više od dva i po sata borbe savladala srpsku teniserku rezultatom 2:1 (6:7, 6:3, 6:3).

Dobro je Ivanovićeva otvorila prvi set, stigla do dve brejk lopte već u trećem gemu, ali je Marija Šarapova prva oduzela servis protivnici a potom ga potvrdila za vođstvo od 4:1.

Usledio je sjajan servis gem za Anu Ivanović koja je bez izgubljenog poena smanjila prednost Šarapove da bi već u narednom iskoristila brejk loptu i vratila se u set.

Deseti gem doneo je srpskoj teniserki dve brejk i set lopte ali ih Ana nije iskoristila pa je osvajač prvog seta rešavan u taj-brejku. Uz tri mini brejka Ivanovićeva je stigla do treće set lopte koju je materijalizovala i povela sa 1:0.

Australia Brisbane International Tennis
Foto: Beta/AP Photo/Tertius Pickard

Gotovo identičan početak imao je i drugi set pošto je Šarapova stigla do brejka u trećem gemu propustivši pritom još dve brejk lopte u petom i sedmom gemu.

Uz znatno bolje procente prvog servisa Ruskinja se brzo vratila u život izjednačivši rezultat u setovima posle još jednog brejka u devetom gemu.

Početak trećeg seta nije slutio na dobro pošto je Ruskinja došla do vođstva od 3:0 ali je onda usledila serija brejkova tokom koje je Ana Ivanović pokazala sjajan tenis ali i manjak koncentracije u trenucima kada je trebalo da prelomi rezultat.

Australia Brisbane International Tennis
Foto: Beta/AP Photo/Tertius Pickard

Dva puta je srpska teniserka vraćala brejk Mariji Šarapovoj ali je u osmom gemu dozvolila Ruskinji da joj treći put oduzme servis posle čega nije bilo spasa. Nakon dve odbranjene meč lopte Ivanovićeva je popustila i dozvolila Maši da stigne do 34. trofeja u karijeri.

Poraz će sigurno teško pasti našoj teniserki koja ipak može da bude zadovoljna igrom koju je pokazala ali i činjenicom da će od ponedeljka ponovo biti peta teniserka sveta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
King Eric
Saturday, 10.01.2015
14:21

Inace ne gledam tenis tj. vrlo retko,ali sam morao da bacim pogled zbog Ane i Marije.Nisam navijao ni za jednu samo sam navijao da se sto vise oznoje :D