Britanski ''Gardijan'' oštro kritikovao Novaka - Srbin doveo teniski sport u opasnost?!

Autor: Darko Mitrović
subota 09.03.2019.
13:14
Izvor: Sportske.net

Ne samo kritike, nego i cinični komentari usput...

Beta/AP Photo/Aaron Favila
Beta/AP Photo/Aaron Favila

Povezane vesti

Posle odlaska Krisa Kermoda sa mesta prvog čoveka ATP-a, britanski ''Gardijan'' je objavio zanimljiv komentar na tu temu, komentar u kojem se kao možda i najodgovorniji za ovakav epilog navodi - Novak Đoković.

Tekst je objavljen pod naslovom ''Tenis gubi u sukobu Novaka Đokovića i Krisa Kermoda'', a u uvodu se ističe da će odlazak predsednika ATP ostaviti vakuum u vrhu teniskog sporta, u vreme kada mu je potrebno snažno vođstvo.

Dalje se navodi da je ovo jedan "besmisleni udar, projektovan od strane Novaka Đokovića'' protiv ''jednog od najinovativnijih administrativaca u sportu'', ostavljajući pritom tenis ''u opasnosti''.

''Izgubio je i on, ali i tenis... Đoković, koji je u karijeri zaradio 128.804.799 dolara, pokušao je da vodi turnir u Srbiji koji je spektakularno propao 2013. godine, ušao je u raspravu sa Kermodom kome su trebala četiri glasa kako bi opstao na poziciji na kojoj je bio, ali je izgubio

Ironija je da je Novak tražio transparentnost od Kermoda o pregovorima i podeli prihoda, ali kada je upitan da li je lično želeo da se Kermod ukloni i zašto, zaobilazio je temu u neugodnoj razmeni sa novinarima, tvrdeći da je sve 'poverljivo''', ističe se u tekstu autora Kevina Mičela, koji dalje navodi:

''Novak može da bude razoružavajuće šarmantan, kao i tvrdoglav kod teških pitanja. Ima ih još... Ko će zameniti Kermoda? Hoće li Đoković i većina igrača odobriti nekog novog? Možda bi voleli nešto da kažu u imenovanju?'', pita se Mičel.

Kao jedno od velikih Kermodovih dostignuća na poziciji predsednika ATP-a navodi se da je izuzetno doprineo podizanju nagrada u tenisu, sa 5.2 na preko devet miliona evra.

S tim u vezi i još jedan Mičelov ciničan komentar u vezi Novaka Đokovića.

''Vimbldon je povećao zaradu teniserima svake godine pomalo, kao i što su učinili masters turniri. Primera radi, Kameron Nori, britanski broj dva, porazom u uvodnoj rundi će zaraditi 15.610 dolara, dok će pobednik, koji će očigledno biti Novak, zaraditi čak 1,3 miliona'', poručio je novinar ''Gardijana''.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Skaut1
Monday, 11.03.2019
12:15

Ugrožen sport jer je jedan Englez izgubio funkciju? Većina ljubitelja tenisa nije čula za Krisa Kemroda, a kamoli da zna kako čovek izgleda. Za Novaka Đokovića su čuli svi koji iole prate tenis.
Kevin Mičel je prevazišao sebe. Mislim da ovakvi tekstovi više ne dotiču No1eta, pa ovom mora da se nasmeje svako razuman, pretpostavljam čak i pojedini Englezi.

avatar
MALI PLAVI
Saturday, 09.03.2019
16:12

Šta je englezi? Smeta vam kad niste najuticajniji? E pa drago mi je da vas je Nole razbucao, makar sve pogrešno radio.

avatar
O\'Sullivan147
Saturday, 09.03.2019
19:27

Тако је,нека им уши заврће...

avatar
Red blood
Sunday, 10.03.2019
10:08

Hoce Roni veceras razbucati Robertsona? :D