Bravo, Miomire! Srbija - Amerika 2:1!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 27.05.2019.
14:29
Izvor: Sportske.net

Mladi Srbin na najbolji način zaokružio današnje srpsko-amerilčke dvoboje na Rolan Garosu!

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti


I mladi Miomir Kecmanović je na startu Rolan Garosa za rivala imao Amerikanca, i to Denisa Kudlu. Uspeo je da ga savlada i da Srbiji donese mini-trijumf u ovoj seriji današnjih duela sa američkim predstavnicima.

Ponovo se vodila dramatična borba, baš kao i u Krajinovićevom meču odluka je pala u petom setu. Na kraju, 3:2 za Kecmanovića, po setovima 6:0, 6:7 (7:9), 5:7, 6:3, 6:4!

Srbin je izvanredno ušao u ovaj meč. Dobio je prvi set bez izgubljenog gema, a onda je seriju nastavio i na početku drugog, kada je poveo sa 2:0. Ali, onda je Kudla počeo da se budi, uhvatio je svoj ritam, u finišu ovog seta anulirao zaostatak, a onda u dramatičnom taj-brejku stigao do izjednačenja u setovima.

Kecmanović je bio bolji i na početku trećeg seta, kada je poveo sa 3:0, ali opet Kudla uspeva da preokrene i sa dva brejka stigne do vođstva u setovima.

Četvrti set nije bio previše uzbudljiv, opet Kecmanović u ranoj fazi stiče brejk prednosti, ali za razliku od prethodna dva seta, nije dozvolio rivalu da uzvrati.

Ušlo se u peti set, gde je Kudla imao brejk prednosti i vođstvo od 4:2, a onda počinje furiozni Kecmanovićev finiš, četiri uzastopno dobijena gema za trijumf i plasman u drugo kolo Rolan Garosa, gde će se sastati sa iskusnim Belgijancem Davidom Gofanom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke