Borba do poslednjeg atoma snage, Lajović nije izdržao protiv favorita!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 30.05.2018.
18:13
Izvor: Sportske.net

Dušan Lajović nije uspeo da prođe u treće kolo Rolan Garosa.

Epa/Juanjo Martin
Epa/Juanjo Martin

Povezane vesti

Aleksander Zverev je uspeo da zaustavi Dušana Lajovića.

Srpski teniser je dokazao i danas da je u fantastičnoj formi, da može svima da parira na šljaci i da verovatno igra tenis svog života.

Ipak, stao je na put jednom od najperspektivnijih tenisera današnjice i momku koji je predodređen za svetskog broja 1 jednog dana, Aleksanderu Zverevu, koji je meč dobio sa 3:2 (2:6, 7:5, 4:6, 6:1 i 6:2).

Meč je trajao 3 sata i 28 minuta.

Dušan je bio sjajan u prvom setu, uspeo je uz dva brejka i bez ijedne dozvoljene brejk lopte protivniku sve do poslednjeg gema da slavi sa 6:2, a odlično je počeo i drugi set kada je poveo sa 3:1.

Ipak, Zverev koristi brejk loptu u 6. gemu, bio je sve bolji na servis Lajovića, da bi u 12. gemu kada je Srbin servirao za ostanak u setu uspeo da stigne do izjednačenja.

Veoma zanimljiv bio je treći set i pun uzbuđenja, Lajović je poveo sa 2:1 uz brejk, Zverev je vratio, a onda je do kraja seta srpski teniser uspeo da iskoristi jedinu brejk loptu i da dođe do velike prednosti protiv 3. nosioca turnira.

Onda je usledila slabija igra našeg tenisera, izgledao je umornije, Zverev je to iskoristio i sa dva brejka u 4. i sa dva brejka na startu 5. seta uspeo je da slavi sa konačnih 3:2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
prike
Thursday, 31.05.2018
09:16

Velika steta. Imao ga je. Ali i veliko iskustvo. Mora da grize jos zesce. Da se spremi jos bolje. Sa ovakvom igrom i samopouzdanjem moze u prvih dvadeset, sigurno. Jedino ne znam kakav je na travi i betonu...

avatar
Miloš Krilović
Wednesday, 30.05.2018
18:21