Bogdan Obradović za španski ''As'' o Đokoviću: ''Želim da ga probudim, dobro je da jede meso!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 05.04.2017.
11:05
Izvor: Sportske.net

Ono što je u proteklom periodu govorio u domaćim medijima, doskorašnji selekror naše Dejvis kup reprezentacije je ponovio i u izjavi za španski ''As'', u susret duelu reprezentacija Srbije i Španije u Beogradu.

teniskisavez.com
teniskisavez.com

Povezane vesti

U tekstu pod naslovom: ''Volim ga, ali on je u konfliktu sam sa sobom'', španski ''As'' prenosi reči Bogdana Obradovića, koji je i ovoga puta, potpuno otvoreno rekao šta misli o razlozima pada u igri doskora najboljeg tenisera sveta.

''U prošloj godini bilo je nedelja u kojima nije igrao. To nije pozitivno. Smanjio je broj treninga, različito se hranio, više provodio vremena u meditacijama nego na treninzima. U tenisu kada promenite reket, promeni vam se i igra. Zamislite šta se dešava kada promenite pristup'', objašnjava Obradović.

On se potom osvrnuo i na Novakove izjave kako sada želi više vremena da provodi sa porodicom.

''Nešto je prošlo kroz njegovu glavu. Federer ima četvoro dece, ali i dalje igra na maksimalnom nivou. Porodica je važna, ali treba naći ravnotežu. Sišao je sa puta kojim je išao i izgubio se u šumi'', naglasio je Obradović.

Poznato je da je Obradović veoma kritičan i kada je u pitanju uloga Pepea Imaza u Novakovom timu, to nije ni ovoga puta krio.

''Novak je ranije vikao na terenu, ali sada ima partija u kojima ne pokazuje nikakve emocije. Ne prenosi takmičarsku energiju koju ima. Kao da mu je neko odneo energiju, ali ne znam gde.

Za Imaza odavno znam. Na jednom čelindžeru u Segoviji sam trenirao neke momke koje je napustio. Rekao je da više novca može da zaradi psihološkim treninzima. Tačno je da treba pripremiti i um, ali posle treba i udariti milione loptica na treninzima.

Nemam ništa protiv njegovog rada, ali za Novaka je sada najvažnije da ne smanjuje količinu treninga, niti da menja način ishrane'', izjavio je Obradović, a onda otkrio i jedan bitan detalj s tim u vezi.

''Jede meso, što je dobro, videćemo sada kako će da reaguje. Ja sam izazvao konflikt sa Novakom jer želim da ga probudim'', zaključio je Obradović i otkrio da je u nedavnom razgovoru sa Tonijem Nadalom rekao da je Novak, zapravo, u konfliktu ''sa samim sobom''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Wednesday, 05.04.2017
11:43

Nemoj samo tebe da pojede od tolike gladi:-D