BIZARNO - Federer obelodanio kako je povredio koleno

Autor: Beta Beta
četvrtak 24.03.2016.
23:54
Izvor: Beta

Švajcarski teniser Rodžer Federer otkrio je danas novinarima u Ki Biskejnu da je povredio koleno u kupatilu, dok je spremao kadu za kupanje svojih kćerki bliznakinja.

Beta/AP Photo/Vincent Thian
Beta/AP Photo/Vincent Thian

Povezane vesti

Nekadašnji prvi teniser sveta sutra će igrati svoj prvi meč od operacije 3. februara. On je kazao da se okrenuo i čuo kako je koleno kvrcnulo.

"Bio je to vrlo jednostavan pokret koji sam verovatno izveo milion puta u životu. Nisam mislio da je nešto posebno u tom trenutku", rekao je Federer.

Ubrzo mu se koleno nadulo, a nekoliko dana kasnije je podvrgnut artroskopskoj operaciji da bi popravio pokidani meniskus. U petak će na turniru u Majamiju igrati protiv svog starog rivala Huana Martina del Potra.

Federer ima 34 godine, a kroz celu karijeru je bio uzor izdržljivosti i zdravlja. Ovo će mu biti 16. nastup na ovom turniru, iako ga je propustio prošle godine zbog zgusnutog rasporeda.

On se ove godine kasnije odlučio da se prijavi, iznenađen i obradovan brzim oporavkom. Proveo je 12 dana na štakama, a poslednjih devet dana je trenirao bez ograničenja.

"Očekivanja su mi stvarno niska, što je lepo za promenu. Samo želim da vidim gde sam trenutno. Stvarno sam radostan što sam se vratio. Da budem iskren, nisam očekivao da ću ponovo biti ovde, posle operacije", rekao je osvajač 17 grend slemova.

Za vreme njegovog odsustva desile su se dve bitne stvari u tenisu: pozitivni doping test Marije Šarapove i obnovljena rasprava oko jednakih nagrada za muškarce i žene.

Federer je rekao da je "potpuno iznenađen" suspenzijom i testom Šarapove i istakao da misli da tenis nema problema s dopingom, ali da bi voleo da vidi bolje testiranje.

"U Dubaiju sam bio 10 godina i samo jednom sam testiran. To nije dobro za mene. U Švajcarskoj me više testiraju, jer čovek koji to tamo radi živi u mom selu. Došao je da me vidi dan posle operacije i nedelju dana posle toga", rekao je Federer.

Nekada prvi igrač sveta rekao je da jeste za jednake nagrade.

"Drago mi je da su neke od najboljih sportistkinja na svetu došle iz tenisa. Jednake novčane nagrade su dobra stvar", rekao je Federer.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke