Bivša srpska teniserka imala velikih problema sa zdravljem

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 24.09.2017.
17:06
Izvor: Sportske.net

Svojevremeno četvrta teniserka sveta, se zbog problema sa štitnom žlezdom zastrašujuće ugojila za samo godinu dana.

EPA/GUUS SCHOONEWILLE
EPA/GUUS SCHOONEWILLE

Povezane vesti

Jelena Dokić naporno radi kako bi povratila staru formu.

Teniserka koja je rođena u Australiji, svojevremeno jedna od najboljih na svetu, imala je velikih problema sa štitnom žlezdom.

Ti problemi su doveli do toga da se ona za godinu dana drastično ugoji, a sada je i sama otkrila kolike probleme je zaista imala.

"Moja težina se tačno duplirala u odnosu na onu koju sam imala kada sam igrala tenis", rekla je Dokićeva, koja se za godinu dana ugojila skoro 60 kilograma.

"Nisam mogla radim ništa od stvari koje volim. Nisam mogla da trčim, da igram tenis, da skačem, trčim uz stepenice, a sve to najviše zbog problema sa štitnom žlezdom. Na početku oporavka morala samo da hodam. U početku blagim uzbrdicama. Dugo nisam imala nikakvu intenzivnu fizičku aktivnost. Trebalo je mnogo vremena da prođe dok nisam izgubila 15 kila i onda mogla da počnem da lagano trčim", dodala je ona.

Kada je dostigla težinu od 120 kilograma, odlučila je da počne sa posebnim režimom ishrane, koji je doveo do toga da izgubi 30 kilograma, pa je uspela da se vrati na teren.

"To je tek polovina mog puta. Želim da se vratim na nivo koji sam imala tokom celog života. Međutim, nije samo reč o skidanju kilograma, već o promeni načina života, ishrane, sticanju samopouzdanja. Ovo je više borba na psihološkom planu", izjavila je Jelena Dokić.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke