Beker se uzalud nadao, ništa od diplomatskog imuniteta

Autor: Beta Beta
ponedeljak 18.06.2018.
15:33
Izvor: Beta

Ministar spoljnih poslova Centralnoafričke republike rekao je da bivši nemački teniser Boris Beker nema diplomatski imunitet kao ataše te zemlje za sport i da na osnovu toga ne može da izbegne tužbu za bankrot.

Epa/Lukas Coch
Epa/Lukas Coch

Povezane vesti

On je dodao da bi Beker morao da potpiše dokument kako bi dobio diplomatski imunitet, ali i da on to nikada nije tražio.

"Boris Beker nije zvanično diplomata Centralnoafričke republike", rekao je ministar spoljnih poslova Aarl Armel Duban za nemačke novine Svet "Die Welt".

Duban je rekao da Centralnoafrička republika neće obstruirati pravdu u slučaju Beker.

Beker je u aprilu preuzeo ulogu atašea u Centraloafričkoj republici i to ga, kako tvrde njegovi advokati, štiti od daljih postupaka.

Pravni tim Nemca je pred sudom u Velikoj Britaniji naveo da uloga atašea za sport, kulturna i humanitarna pitanja znači da je "pokriven" Konvencijom o diplomatskim odnosima iz 1961. godine.

Beker, koji živi u Velikoj Britaniji, proglasio je bankrot u junu 2017. godine. On je u pokušaju da smanji dugove prodao neke od trofeja koje je osvojio, uključujući i trofeje sa Vimbldona.

Nekada najbolji teniser sveta je ranije kritikovao stečajni postupak kao "neopravdan i nepravedan", tvrdeći da ga je u bankrot gurnula "gomila anonimnih" bankara i birokrata koji su pokušali da ga oštete.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke