Beker otkrio šta Novaka pogađa u vezi Federera i Nadala: ''On to shvata lično...''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 16.07.2018.
20:30
Izvor: Sportske.net

Nemac je tokom rada sa Novakom Đokovićem odlično upoznao našeg tenisera. Neke detalje je juče otkrio u izjavi koju je preneo britanski BBC.

Epa/Tatiana Zenkovich
Epa/Tatiana Zenkovich

Povezane vesti

Ne stišavaju se reakcije posle impresivnog trijumfa Novaka Đokovića na Vimbldonu.

Iako nas je sve davno uverio u svoje vrhunske kvalitete, uoči Vimbldona je bilo sumnji u njegovu fizičku spremnost za najveće napore, ali Nole je u polufinalu i finalu definitivno potvrdio da se vratio na najviši nivo.

Posle finala oglasio se i njegov bivši trener Boris Beker, koji smatra da ni sam Đoković nije znao šta da očekuje uoči ovog turnira.

''Mislim da Đoković nije očekivao novi Vimbldon posle dve godine tokom kojih je bio daleko. Kada je počeo sezonu samo je želeo da bude zdrav i da igra, nije razmišljao o pobeđivanju. Tokom sezone na šljaci bio je srećan samo da dobije meč. Tek na Kvinsu, gde je stigao do finala, počeo je da veruje da ima još toga u njemu", objašnjava Beker, a prenosi BBC.

On veruje da bi posle ovog trijumfa Nole mogao da krene u novu seriju trofeja i da bi ponovo mogao da se približi Federeru i Nadalu po broju osvojenih Gren Slem turnira.

Ali, otkrio je i nešto što navodno Đokoviću smeta u vezi dvojice njegovih najvećih rivala.

''Novak se predstavlja kao vrlo hladan, ali je u suštini vrlo blaga duša. Porodica je njegov temelj, njegova osnova.

Da li dobija isto poštovanje kao Federer i Nadal? Verovatno ne.

Mi svi volimo Rodžera i volimo Rafu, ali izgleda da 'samo' poštujemo Đokovića. To mu smeta. Želi da bude na istom nivou kao njih dvojica, ali to ne može da se kupi.

Igra u eri dvojice najomiljenijih sportista na svetu. Mora da prihvati tu situaciju. Navijači nisu protiv njega. Ipak, on to shvata lično, takav je njegov karakter, osetljiv je", zaključio je Beker.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Agent Provocateur
Tuesday, 17.07.2018
13:48

To je bilo jasno sa pocetka njegove karijere koliko mu je stalo, tesko je graditi svoj imidz u prisustvu dva tako distinktivna karaktera - hladnog Svajcarca i borbenog Spanca sa toliko teniskog kvaliteta izmedju njih. Novak je nasao svoj put i verujem da mu imidz nije mogao biti bolji u svetu, pogotovo ako uspe u potpunosti da se vrati na svetski vrh. Tada bi ga cementirao kao jedan od najkompletnijih i mentalno najjacih sportista ikada. Sto se tice ljubavi, to nije ljubav to su simpatije i treba se pogledati u oci i razumeti, ja jednu sezonu gotivim Zvereva pa ga onda ne gotivim eto tako .. nije to nesto na sta treba obracati paznju.

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Tuesday, 17.07.2018
08:56

Nole, u Srbiji si omiljeni teniser sigurno, za ostalo bas te briga

avatar
biTan
Tuesday, 17.07.2018
00:37

Hocete da se kladite da Novak vise ljudi voli nego ovu dvojicu,ne zaboravite da ga Kinezi obozavaju ... apropo,moja profesorka je bila u Kini sa nekoliko drugarica,obilazili su Peking,a smestaj su imali u nekom mestu 30km od Pekinga,uvece kada su se trebali vracati,niko od taksista nije hteo da prihvati tu voznju,jer je velika kilometraza a mala para,sve dok ih jedan kinez nije primetio kako vec nekih sat vremena cekaju ,prisao i pitao ih odakle su,oni su spomenuli Srbija,Novak Djokovic,cim je to cuo izasao je i zaustavio prvi taksi,nesto su pricali i ovaj ih je vozio do odredista. Da vidite samo sa kakvim odusevljenjem je pricala to...

avatar
Amar Zornic
Monday, 16.07.2018
22:09

Istina je da nije toliko voljen al to je sve relativna stvar

avatar
Rise up
Monday, 16.07.2018
22:09

Novak nije spanac ni svajcarac ,a ni amerikanac,britanac,nemac,francuz,italijan itd. To je cela poenta.

avatar
BarsaSaMarsa10
Monday, 16.07.2018
21:43

Nije covek kriv sto je rodjen kao Srbin,pa je trn u oku civilizovanom zapadu...Novakov najbolji tenis je klasa za sebe,a ovo jos nije blizu onog najboljeg...Mozda nece biti najtrofejniji,ali je neko ko je definitivno prisao najblize savrsenstvu.