Baš je briga i za Gren Slemove, i za novac, i za odbranu titule! Zdravlje je najvažnije!

Autor: Beta Beta
utorak 08.09.2020.
13:08
Izvor: Beta

Prva teniserka sveta Australijanka Ešli Barti neće braniti titulu na predstojećem Rolan Garosu u Parizu, pošto ne želi da putuje u Evropu u sred pandemije korona virusa.

EPA-EFE/KELLY BARNES
EPA-EFE/KELLY BARNES

Povezane vesti

Barti, koja je prošle godine na Rolan Garosu osvojila prvu Gren Slem titulu, ne želi da rizikuje zdravlje. Ona se iz istog razloga povukla i sa Ju Es opena, koji je u toku u Njujorku. Barti nije mogla da radi sa svojim trenerom u Australiji zbog problema sa putovanjima zbog korona virusa.

"Ovo je bila teška odluka, ali nažalost neću se ove godine takmičiti u Evropi. Prošlogodišnji Rolan Garos je bio najdivniji u mojoj karijeri i ovo nije odluka koju sam lako donela. Dva su razloga ovakve odluke.

Prvi je rizik po zdravlje koji i dalje postoji zbog korona virusa, a drugi su moje pripreme, koje nisu bile idealne jer moj trener nije mogao da radi sa mnom zbog zatvaranja granica u Australiji", navela je Barti, preneo je Skaj.

Ona je rekla da se raduje pripremama i letu u Australiji i zahvalila navijačima na podršci.

"Ovo je bila izazovna godina za sve, a iako sam razočarana zbog tenisa, zdravlje i dobrobit moje porodice i mog tima će uvek biti moj prioritet", dodala je Barti.

Rolan Garos počinje u Parizu 27. septembra. Organizatori su u ponedeljak saopštili da će ograničen broj gledalaca moći da prisustvuje mečevima na tri glavna terena, ali pod striktnim pravilima, uprkos porastu broja zaraženih u Francuskoj.
-
Baner 3

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke