Bangkok - Tipsa težim putem do osmine finala

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 13.02.2019.
09:14
Izvor: Sportske.net

Mogao je Janko Tipsarević da poštedi sebe muka u duelu sa Markom Polmansom, ali je posle svega najvažnije da je obezbedio plasman u osminu finala čelendžera u Bangkoku.

Epa/Daniel Pockett
Epa/Daniel Pockett

Povezane vesti

Srpski teniser Janko Tipsarević zabeležio je drugu pobedu ma čelendžeru u Bangkoku koja mu je donela plasman u osminu finala.

Tipsa je u drugom kolu pomenutog turnira savladao Australijanca Marka Polmansa rezultatom 2:1 (6:2, 3:6, 6:3) u meču koji je trajao dva sata i petnaest minuta.

Srpski teniser je otvorio meč kako se samo poželeti može, oduzeo je servis protivniku, a zatim bez izgubljenog poena dobio svoj servis gem. U šestom gemu Polmans je napravio pritisak i stigao do brejk šanse, ali je Janko odoleo i već u sledećem gemu napravio novi brejk. Nakon dve propuštene set lopte Tipsarević je iskoristio treću i stigao do vođstva.

Drugi set je mogao da bude okončan u Jankovu korist iako je šesti nosilac na turniru brzim brejkom stigao do vođstva od 3:0. Srpski teniser uzvratio je u završnici seta i taman kad je vratio brejk i servirao za 5:5 usledio je pad i brejk koji je Tipsarevića naterao da radi prekovremeno.

Odlučujući set Janko Tipsarević je dobio pošto je napravio dva brejka, prremda je pre toga i sam izgubio servis. U završnici je imao brejk i meč loptu, ali je plasman u osminu finala na kraju overio na svoj servis.

U osmini finala Janko Tipsarević će igrati protiv boljeg iz duela Že Žanga i Džejmsa Dakvorta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke