Australijan Open - Nikad veći nagradni fond!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 21.12.2016.
10:42
Izvor: Sportske.net

Organizatori predstojećeg Australijan Opena saopštili su u sredu da je nagradni fond uvećan na rekordnu sumu u iznosu od 50 miliona dolara.

Beta/AP Photo/Aaron Favila
Beta/AP Photo/Aaron Favila

Povezane vesti

Prvi Grend Slem nastupajuće teniske sezone biće jedinstven u odnosu na prethodne po tome što je nagradni fond na Australijan Openu uvećan do rekordnih 50 miliona australijskih dolara.

Organizator Australijan Opena saopštio je u sredu da se radi o uvećanju nagradnog fonda od 14% u odnosu na prethodnu godinu, a nagrade su izjednačene u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Tako će osvajači Australijan Opena u 2017. godini prihodovati 3.700.000 australijskih dolara, što je nešto više od 2.500.000 evra.

Uvećanje nagradnog fonda posebno će osetiti manje kvalitetni teniseri i oni koji slove za velike nade, pošto će novčana zarada za učesnike kvalifikacija biti veća za 39% u odnosu na prošlu godinu.

Nagradni fond na Australijan Openu trostruko je uvećan u poslednjih 15 godina, pošto je 2001. godine iznosio 13.9 miliona australijskih dolara. Samo u prethodne dve sezone ukupno povećanje iznosti 10% na radost učesnika prvog Grend slema sezone.

Titulu na Australijan Openu u konkurenciji muških singlova brani Novak Đoković, dok će kod dama trofej braniti Anđelik Kerber.

Prvi Grend Slem u novoj sezoni startuje 16. januara 2017. godine i završava se 29. dana u prvom mesecu nastupajuće godine.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke