ATP uporedio učinak 'Kraljeva tenisa'

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 02.02.2017.
10:27
Izvor: Sportske.net

Novom Grend slem titulom Rodžer Federer je dao sjajan šlagvort ATP-u da napravi poređenje trojice najvećih naše ere.

Beta/AP Photo/Aaron Favila
Beta/AP Photo/Aaron Favila

Povezane vesti

Švajcarac Rodžer Federer stigao je do svoje osamnaeste Grend slem na ovogodišnjem Australijan openu čime je dodatno podigao lestvicu svojim najvećim rivalima.

Kada je reč o Grend slem titulama Rodžer Federer je neprikosnoven sa 18 trofeja, a prate ga Rafa Nadal sa 14 i Novak Đoković sa 12 titula.

"Kraljevi velikih titula", kako ih je 'krstio' ATP, zajedno su do sada osvojili 137 trofeja na Grend slemovima, Mastersima i završnim turnirima.


Zanimljivo je da Novak Đoković ima najbolji prosek kada se pogleda broj odigranih turnira i osvojenih titula. Nole je na 3.2 učešća na velikim turnirima uzimao trofej, a osvojio je i najviše titula na Mastersima (30).

Na zvaničnoj stranici ATP-a nalazi se sjajna grafika koja je posvećena učinku pomenute trojice, a evo kako naš Novak stoji u poređenju sa Rodžerom i Rafom.

Federer Djokovic Nadal
Foto: atpworldtour.com

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 03.02.2017
05:09

Najvazniji su grend slem titule, ali su vazne i ostale..samo manje. nRodzer je najbolji i tu nema dileme, kao sto je nadal drugi, a djokovic je 3. iza njih miljama su ostali, trenutno aktivni igraci. Po meni i vavrinka je bolji od mareja.

avatar
Komreolne
Thursday, 02.02.2017
18:55

E o ovome sam pricao a neki su me pravili ludim jer ljudi niti znaju da racunaju niti se razumeju u tenis GS titule su najlaskavije i najveci su fondovi ali mastersi su za sve najbolje, obavezni a i donose dosta bodova i novca tako da mu to dodje skoro isto.Zavrsni masters turnir je jaci od bilo kog GS jer tu nema slabih protivnika samo prvih 8.Znaci 5 jakih meceva ako hoces titulu.I gde je tu Djokovic plus sto ima pozitivan skor sa prvih 10 tenisera na rang listi.

avatar
Thursday, 02.02.2017
16:10

Sta sam ja rekao nedavno ovde da u ovoj njihovoj eri postoji samo velika trojka a nikako cetvorka jer Marej je na silu uguran tu od strane njihovih medija a nije ni blizu ovoj trojici jer on ima samo 14 ovih velikih trofeja a ova trojica Djokovic i Federer preko 45 aNadal preko 40,znaci Marej je daleko iza njih po svemu a nema ni sve grend slemove jos u odnosu na ovu trojicu...E sada posto jos niko od njih nije zavrsio karijeru videcemo gde ce ko biti na kraju i koliko ce velikih trofeja imati. Velika je verovatnoca da ce Federer biti najbolji po GS titulama ali isto tako je velika verovatnoca da ce Novak imati najvise ovih velikih trofeja u ukupnom zbiru jer sada zaostaje samo jedan trofej za Federerom a ima 5 vise od Nadala a najmladji je od svih i ako osvoji bar jos koji grend slem,zavrsni masters i masters iz serije 1000 recimo od svakog takmicenja jos bar po 2-3 pehara tj 6-9 bice sigurno najtrofejniji ukupno jer ne verujem da Federer sa 36 moze da osvoji jos 5-8 tih velikih pehara pre penzije,a i Nadal sa povredama tesko bi mogao jos 12-15 velikih pehara da osvoji i da prestigne Novaka ako bi ovaj osvojio tih 6-9 pahara...Znaci postoji mogucnost da na kraju Djokovic ima najvise velikih pehara a i da bude najkompletniji igrac ikada jer mu samo jos Sinsinati fali u kolekciji,dok Federeru fale 2 Mastersa na sljaci koja ce tesko da osvoji pored Nadala,Djokovica i ostalih mladjih tenisera,a Nadalu fale jos 3 Mastersa iz serije 1000 i zavrsni Masters i pitanje je hoce li i on uspeti sve to da osvoji...Djokovic je najmladji od njih i ako bude zdrav i u formi velika je verovatnoca da na kraju ima najvise velikih trofeja a mozda i komplet svih pahara...Jos ako od sada bude kao Vavrinka i Serena Vilijams pametno birao da igra samo na najvecim turnirima u sezoni nekih 15ak turnira znaci sva 4 GS+9 Mastersa iz serije 1000+zavrsni Masters u Londonu to je 14 turnira,eventualno jos koji Masters 500 ili Dejvis Kup i to je to,bice svasta ako bude Nole uporan :)

avatar
Friday, 03.02.2017
05:06

Koja to 2 mastersa na sljaci fale federeru

avatar
Friday, 03.02.2017
15:28

Fale mu Monte Karlo Masters i Italian Open tj. Rim Masters oba se igraju na sljaci i Federer je na oba igrao po 4 puta u finalu ali nije uspeo da ih osvoji...Do nedavno mu je falio i Sangaj Masters ali je njega krajem 2014te uspeo da osvoji ali sa mukom jer je u 5 meceva izgubio 1 set i igrao 4 taj brejk seta,u finalu je jedva dobio Simona u 2 taj-brejka a dosta dobrih igraca je ispalo rano,od prvih 16 nosioca dosta njih je ispalo u 1,2 i 3 kolu... Cilic,Fognini,Gulbis u prvom kolu,Nadal,Nisikori,Dimitrov,Anderson ispali u drugom kolu,Raonic isto u drugom kolu zbog povrede,Marej i Izner u trecem kolu itd...Federeru se otvorio zreb prvo kolo slobodan posle igrao protiv Majera,Bautiste Auguta,Benetaua,jedini jak protivnik mu bio Novak u polufinalu gde je prosao uz po 1 brejk u svakom setu i na kraju Simon u finalu 2 taj brejka i pobedio inace do tada je bio izjednacen sa Nadalom sa po 6 Mastersa iz Serije 1000 a Djokovic je bio ispred njih sa 8 a Marej iza ove trojice...Sada Djokovic ima 8 i fali mu samo Sinsinati,Federer 7 kao i Marej i fale im po 2 Mastersa a Nadal 6 i fale mu 3...

avatar
BenkovackiManitas31*
Thursday, 02.02.2017
13:49

Svaka cast, to nam treba. Jos da Nole osvoji 2-3 Gs i bice drugi najbolji. Cak i da premasi RF opet bi se druge stvari gledale, ovako bar da bude drugi

avatar
Friday, 03.02.2017
17:06

Djokovic i da stigne RF po Grend Slemovima ili mu pridje na jedan ili dva zaostatka bio bi verovatno najbolji jer bi imao isto GS ili samo 1-2 manje ali bi imao vise Mastersa iz serije 1000,jos ako bi osvojio 2 zavrsna Mastersa a Federer nista vise da ne osvoji Novak bi bio najbolji jer bi imao najvise velikih trofeja ukupno GS,ATP Finals i ATP Masters 1000 a ta 3 turnira se uz Olimpijske igre najvise vrednuju za ukupan skor...Oba imaju po 1 medalju u singlu sa Olimpijade i po 1 Dejvis Kup (Novak ima pored titule Dejvis kupa i jos jedno Srebro) s tim sto je Novak 6 godina mladji i verovatno ce da odigra jos jednom na olimpijadi i ima sansu za medalju,a igrace i Dejvis Kup verovatno duze pa mozda jos nesto osvoji dok Federer tesko moze vise ista da uradi u Dejvis Kupu i na Olimpijadi...Jos ako bi Djokovic osvojio i Sinsinati...Da npr. Federer nista vise ne osvoji od ovih najvecih turnira a Novak osvoji bar jos 4 GS,2 zavrsna Mastersa,Sinsinati,Olimpijsku medalju i jos 1 dejvis kup bilo bi povuci-potegni a ako bi Nole osvojio jos po nekoliko ovih zavrsnih Mastersa i Mastersa iz serije 1000 to bi ga svrstalo u najboljeg,a nije nemoguce da to i ostvari posto mu je tek 29 i mozda bi mogao da osvaja ove Masterse iz serije 1000 i zavrsne Masterse jer se igraju na 2 dobijena seta oko 2-3 sata maksimum i 5 meceva ukupno i lakse se izdrzi nego na GS gde se igra i do 5 setova po 5-6 sati moze da traje mec i 7 meceva ima...Djokovic ako bude u formi i bude igrao kao Federer bar tamo negde do 34-35te i ako ga zaobidju povrede svasta moze biti,ima 14 ovih velikih turnira u godini to je za jos 5-6 godina nekih 70-84 turnira a s obzirom da Federer uskoro ide u penziju,Nadal vuce povrede,Marej nije bas najstabilniji uvek a mladji igraci imaju bubice u glavi pre svih Kirijos,Tomic itd moze se desiti da Novak ako bude igrao priblizno kao 2011,14,16 da osvoji jos dosta toga...Dobar ti taj nick odavno nisam cuo to manitas hahaha,pozzz...

avatar
Saturday, 04.02.2017
11:40

Ma znam da zapad gura ovog cupavog i nije im to neki fazon ali sta drugo ocekivati od njih,njima je bitno samo da Srbin ne bude prvi a drugi moze bilo ko zalosno je to sto rade...Ali bice on i ovako jedan od najboljih mnogo Amera,Engleza,Nemaca,Francuza je ostalo vec iza njega i to ih boli,boli ih i sto ih redovno cesljamo u drugim sportovima klepamo ih stalno po usima u kosarci,odbojci,vaterpolu...Nema problema pozz i tebi inace od Benkovcanina takodje :) Sto bi rekli "Svijet je mali" :)

avatar
BenkovackiManitas31*
Friday, 03.02.2017
23:12

Ma zapad gura Federera bez obzira na broj trofeja tako da kao sto si naveo, Djokovic bi morao da bude bolji u apsolutno svim parametrima da bi bio smatran za najboljeg ali i onda cisto sumnjam da bi to neko spominjao osim nas Srba. Hehe hvala pozdrav od manjtasa

avatar
amigo999
Thursday, 02.02.2017
12:18

44 GS titule....Pa to su GS turniri 11 godina samo za njih troicu....KRALJEVI !!!

avatar
Nicklas Bendtner
Thursday, 02.02.2017
15:20

Stvarno, nevjerovatno je sta su uspjeli napraviti, gotovo da su pokupili sve bitnije titule u poslednjih 15 godina.