ATP lista - Novak blizu četvrtog mesta, šta je potrebno na US openu za treće?

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 04.09.2018.
10:30
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Novak Đoković nastavlja da igra sjajno u drugom delu sezone.

Epa/Justin Lane
Epa/Justin Lane

Povezane vesti

Turniri na travi su svakako prekretnica u ovoj sezoni za Novaka Đokovića. Nakon finala Kvinsa i osvajanja Vimbldona Novak se pripremao za ostatak sezone, pa je osvojio i Sinsinati, a na US openu je već stigao do četvrtfinala gde će igrati protiv Džona Milmana.

Napominjemo da Novak u drugom delu sezone nije branio niti jedan bod, pa će samo napredovati na ATP listi do kraja sezone.

Šta može da mu donese US open?

Pobeda protiv Milmana donosi Novaku minimum 5165 bodova, a osvajanje turnira 6445 bodova. Pobeda protiv Milmana definitivno donosi preskakanje Aleksandra Zvereva na listi koji je ostao na 4890 bodova.

Ko je još ispred?

Huan Martin Del Potro koji je u četvrtfinalu, Rodžer Federer koji je ispao i koji je nedostižan na listi jer je ostao na koti 6900, a Rafa i da izgubi u četvrtfinalu od Tima imaće 8400, njegov skor posle US opena može biti i preko 10000 bodova ukoliko ga osvoji.

Dakle, ukoliko se desi da Del Potro izgubi, a Novak pobedi u narednom meču, srpski teniser će preskočiti i Argentinca i biti nadomak trećeg mesta.

Oni koji mogu ugroziti Novaka jesu Dominik Tim eventualnim osvajanjem turnira ili Marin Čilić koji je u sličnoj poziciji kao naš teniser što se bodova tiče.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zdenkomen
Tuesday, 04.09.2018
18:26

Lepo je kalkulisati o napretku na rang listi, ali neka on osvoji US Open u inat amerima. Svaka titula je velika stvar, ona se može osvojiti i bez toga da je prvi. Ostaju još mastersi u Parizu i Šangaju, eto prilike za titule i napredak.