AO - Serena silovito u finale!

Autor: Beta Beta
četvrtak 28.01.2016.
09:12
Izvor: Beta

Bez iznenađenja u prvom polufinalnu Australijan Opena u ženskoj konkurenciji.

BETA/AP Photo/David Goldman, File
BETA/AP Photo/David Goldman, File

Povezane vesti

Američka teniserka Serena Vilijams plasirala se danas u finale Otvorenog prvenstva Australije ubedljivom pobedom nad Poljakinjom Agnješkom Radvanjskom 6:0, 6:4, u meču igračica koje će od ponedeljka biti prva i treća na svetu.

Protivnica Vilijamsove u finalu u Melburnu biće Nemica Anđelika Kerber, koja je u dva seta pobedila Britanku Džoanu Kontu, 7:5, 6:2.

Amerikanka je potpuno dominirala na današnjem meču. Prvi set je dobila za 20 minuta, pogodivši 18 vinera.

Drugi set je bio nešto neizvesniji, pošto je Radvanjska uspela da napravi jedan brejk, ali je 34-godišnja Serena podigla nivo igre i završila meč sa osam uzastopnih poena, uz tri asa i jednim direktnim poenom iz forhenda.

Vilijamsova je do sada šest puta osvajala Australijan open, a ako pobedi u subotu, izjednačiće se sa Štefi Graf sa 22 osvojene grend slem titule, što je rekord u eri "opena". Najviše grend slemova u istoriji ima Margaret Kort – 24.

Vilijamsova je velika favoritkinja u finalu, ne samo zbog trenutne forme, nego zato što je do sada pobedjivala u svih šest finala u Melburn parku.

"Neću razmišljati o izjednačenju rekorda. Prošle godine mi je takodje falio jedan turnir. Ako ne pobedim u subotu, ponovo će mi faliti jedan", rekla je Vilijamsova posle meča.

Prva teniserka sveta imala je prošle godine jednu od najboljih sezona u karijeri, ali nije uspela da osvoji kalendarski grend slem, pošto je u polufinalu Ju-Es opena izgubila od Roberte Vinči.

"Fizički se osećam mnogo bolje, a mentalno mi je trebao odmor posle tog opena. Nisam mislila da ću ovako brzo igrati ovako dobro. Stvarno sam uzbudjena što sam u finalu", rekla je Vilijamsova.

Kerberova je okončala neočekivane rezultate Džoane Konte, najprijatnijeg iznenadjenja turnira. Nemica je do sada šest puta igrala sa Serenom i ima samo jednu pobedu. Njena zemljakinja Štefi Graf je 1994. postala prva teniserka iz Nemačke koja je osvojila Australijan open.

"Štefi, molim te, piši mi, treba mi savet", rekla je Kerberova posle meča.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke