AO - Rezultat karijere, Krajinović zakazao duel sa Hrvatom!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 17.01.2019.
09:58
Izvor: Sportske.net

Srbija će imati najmanje jednog predstavnika u trećem kolu Australijan opena, pošto je Filip Krajinović bez izgubljenog seta slavio protiv Evgenija Donskoja.

Beta/AP Photo/Mark Schiefelbein
Beta/AP Photo/Mark Schiefelbein

Povezane vesti

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u treće kolo Australijan opena, pošto je jutros sa 3:0 (6:4, 7:6, 7:6) savladao Rusa Evgenija Donskoja.

Meč drugog kola, četvrti međusobni između pomenute dvojice tenisera, trajao je gotovo tri sata, a Filip je zadržao maksimalan učinak koji ima u okršajima sa Donskojom.

Jedan brejk bio je dovoljan Filipu da reši prvi set u svoju korist, ali su zato druga dva bila znatno neizvesnija.

Krajinović je u drugom i trećem setu prvi stizao do brejkova, sticao prednost, ali nije uspevao da je zadrži. Srećom, u taj-brejku je imao više umeća i sreće od protivnika pa ćemo ga gledati u trećem kolu Australijan opena.

Naredni rival Filipa Krajinovića biće jedanaesti nosilac na turniru, Hrvat Borna Ćorić sa kojim do sada nije ukrštao koplja na ATP turnirima.

Recimo i to da je plasman u treće kolo Australijan opena najveći uspeh koji je Krajinović ostvario na svim Grend slem turnirima u dosadašnjem toku karijere.

Oko podneva (po srednjeevropskom vremenu) na teren izlazi i Novak Đoković koji će se za plasman u treće kolo Australijan opena boriti sa Žoom-Vilfredom Congom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke