AO - Prošlosezonska finalistkinja ispala na startu!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 15.01.2018.
09:22
Izvor: Beta

Prošlogodišnja finalistkinja Amerikanka Venus Vilijams nije uspela da se plasira u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je jutros izgubila od 78. teniserke sveta Švajcarkinje Belinde Benčić posle dva seta, 3:6, 5:7.

Epa/Mast Irham
Epa/Mast Irham

Povezane vesti

Peta teniserka sveta izgubila je za nepuna dva sata. Prvi set je bio prekinut na oko pola sata pošto su organizatori morali da zatvore krov zbog kiše u Melburnu. Kada je meč nastavljen Benčić je vezala dva brejka i povela u meču.

U prva četiri gema drugog seta teniserke su napravile po dva brejka, posle toga su osvajale gemove na svoj servis sve do 12. kada je Švajcarkinja ponovo oduzela servis protivnici i plasirala se u drugo kolo.

Venus Vilijams je prošle godine izgubila u finalu Australijan opena od mlađe sestre Serene, koja je u to vreme bila trudna. Serena Vilijams ne brani titulu u Melburnu, pošto se porodila u septembru.

Letonka Jelena Ostapenko plasirala se u drugo kolo pošto je pobedila veteranku Italijanku Frančesku Skjavone sa 6:4, 6:1. Šampionka Rolan Garosa pobedila je 17 godina stariju protivnicu za sat i 13 minuta.

Ostapenko će igrati protiv Kineskinje Jin Jin Duan, koja je za 50 minuta pobedila Kolumbijku Marijanu Duke Marino sa 6:0, 6:1.

Britanski teniser Kajl Edmund plasirao se u drugo kolo pošto je pobedio 11. nosioca Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 6:7, 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

Edmund će u drugom kolu igrati protiv Uzbekistanca Denisa Istomina, koji je sa 6:2, 6:1, 5:7, 7:6 pobedio Francuza Pjera Igoa Erbera.

Kineskinja Šuaj Čeng pobedila je u prvom kolu Amerikanku Sloan Stivens sa 2:6, 7:6, 6:2. Amerikanka je servirala za meč u drugom setu, ali nije uspela da izbegne osmi uzastopni poraz.

Čang će igrati protiv Čehinje Denise Alertove, koja je pobedila Francuskinju Polin Parmentje sa 6:3, 6:0.




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke