AO - Ovo je finale ženskog singla, veliko iznenađenje!

Autor: Beta Beta
četvrtak 30.01.2020.
09:31
Izvor: Beta

Devojka koja nikada nije prošla četvrto kolo gren slema do sada, uspela je da stigne do finala.

EPA-EFE/LYNN BO BO
EPA-EFE/LYNN BO BO

Povezane vesti

Američka teniserka Sofija Kenin plasirala se danas u svoje prvo grend slem finale u karijeri, pošto je u polufinalu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pobedila prvu teniserku sveta Australijanku Ešli Barti posle dva seta, 7:6, 7:5.

Kenin, 15. teniserka sveta, pobedila je posle sat i 45 minuta. Ona je u oba seta spasila po set loptu.

U prvom setu teniserke su osvajale gemove na svoje servise pa je odigran taj brejk, koji je Kenin dobila sa 8:6. Barti je propustila da iskoristi dve set lopte pri rezultatu 6:4 i 6:5 u taj brejku.

Barti je u trećem gemu drugog seta napravila brejk i posle osvojenog gema na svoj servis povela je sa 3:1. U 10. gemu nije iskoristila dve set lopte, Kenin je napravila brejk i izjednačila na 5:5. Amerikanka je posle toga osvojila dva gema i prvi put u karijeri se plasirala u finale grend slem turnira.

Kenin do sada nikada nije prošla četvrto kolo nekog grend slema.

Španska teniserka Garbinje Mugurusa plasirala se danas u finale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedila treću teniserku sveta Rumunku Simonu Halep posle dva seta, 7:6, 7:5.

Mugurusa, 32. teniserka sveta, pobedila je posle nešto više od dva sata. U prvom setu obe su napravile po brejk, pa je odigran taj brejk koji je Španjolka dobila sa 10:8. Ona je iskoristila treću set loptu u taj brejku, a priliku da povede u meču imala je i Halep, koja je pri rezultatu 7:6 i 8:7 propustila dve set lopte.

Halep je u drugom setu povela sa 4:2, u 10. gemu je servirala za set, ali je Mugurusa napravila brejk i izjednačila na 5:5. Posle toga osvojila je još dva gema i prvi put u karijeri se plasirala u finale Australijan opena.

Mugurusa će u finalu u subotu igrati protiv Amerikanke Sofije Kenin, koja je pobedila prvu teniserku sveta Australijanku Ešli Barti sa 7:6, 7:5.

Obe će igrati za prvi trofej na Australijan openu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke