AO - Ovacije, suze i kraj za Mareja!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 14.01.2019.
13:05
Izvor: Sportske.net

Meč koji je ispraćen sa posebnom pažnjom završen je porazom Endija Mareja posle više od četiri sata tenisa.

Epa/Julian Smith
Epa/Julian Smith

Povezane vesti

Konferencija za medije koju je Endi Marej održao pred početak Australijan opena dala je ogroman značaj prvom meču koji je Britanac danas odigrao u Melburnu.

Zbog najave da bi Australijan open mogao da bude poslednji turnir koji će odigrati u karijeri javnost je sa posebnom pažnjom ispratila današnji okršaj Endija Mareja i Roberta Bautiste Aguta.

Svako ko je izdvojio više od četiri sata da isprati duel pomenute dvojice tenisera nije se pokajao. Španac je imao dva seta prednosti, Marej se vratio "iz mrtvih" i uveo meč u peti set, ali je na kraju slavio Bautista Agut sa 3:2 (6:4, 6:4, 6:7, 6:7, 6:2).

Nakon dva izgubljena seta delovalo je da će Endi Marej ekspresno biti eliminisan sa prvog Grend slema sezone.

Usledio je neverovatan povratak Britanca, dva dobijena seta kroz taj-brejk i ulazak u peti set u kojem su "crne serije" koštale Mareja poraza.

U situacijama kada je imao brejk šanse Marej nije pravio dovoljno dobar izbor udaraca, a Bautista Agut je surovo kažnjavao svaku grešku. Sa dva brejka Španac je trasirao put ka pobedi i na kraju potvrdio plasman u drugo kolo gde će se sastati sa Džonom Milmanom.

Pobeda Roberta Bautiste Aguta brzo će pasti u drugi plan jer će javnost sa nestrpljenjem iščekivati reakciju Endija Mareja i odluku da li nastavlja da se bavi tenisom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke