AO - Nadal jako od starta, poraz Šarapove

Autor: Beta Beta
utorak 21.01.2020.
09:58
Izvor: Beta

Evo rezultata iz Australije.

EPA-EFE/SCOTT BARBOUR
EPA-EFE/SCOTT BARBOUR

Povezane vesti

Prvi teniser sveta, Španac Rafael Nadal plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas pobedio Uga Delijena iz Bolivije sa 6:2, 6:3, 6:0.

Nadal je u prva dva seta izgubio po jedan gem na svoj servis, ali je ipak bio prejak za 73. tenisera sveta kojem je ovo bio prvi meč u glavnom žrebu Australijan opena.

Naredni protivnik Nadala biće pobednik meča u kome se sastaju Federiko Delbonis i Žoao Sousa.

U drugo kolo plasirao se i hrvatski teniser Marin Čilić koji je sa 6:3, 6:2, 6:4 pobedio Francuza Korantena Mutea. Protivnik Čilića u drugom kolu biće još jedan Francuz, Benoa Per, koji je na startu prvog grend slema u sezoni pobedio Nemca Sederika-Marsela Štebea u pet setova.

Švajcarac Stan Vavrinka je u prvom kolu slavio protiv Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine (7:5, 6:7, 6:4, 6:4) i u narednom kolu će igrati protiv pobednika meča Miomir Kecmanović - Andreas Sepi.

Austrijanac Dominik Tim je sa 6:3, 7:5, 6:2 pobedio Francuza Adrijana Manarina, Rus Karen Hačanov eliminisao je Španca Marija Martinesa sa 4:6, 6:4, 7:6, 6:3, dok je Kanadjanin Miloš Raonić je u prvom kolu bio bolji od 150. igrača sveta, Italijana Lorenca Djustina.

Japanac Tacuma Ito biće protivnik Novaku Djokoviću u drugom kolu pošto je danas pobedio Prajneša Gunesvarana iz Indije sa 6:4, 6:2, 7:5. Biće to prvi meč Djokovića i 146. tenisera sveta.

Argentinac Dijego Švarcman je u tri seta bio bolji od Južnoafrikanca Lojda Herisa i njegov naredni protivnik je Španac Alehandro Davidovič Fokina, dok je Španac Roberto Bautisa Agut slavio protiv zemljaka Felisijana Lopesa u tri seta i u narednoj rundi će igrati protiv Amerikanca Majkla Moa.

Prolaz dalje obezbedili su, izmedju ostalih, i Španaci Pablo Karenjo Busta i Fernando Verdasko, Australijanac Džordan Tompson, Letonac Ernest Gulbis i Italijan Fabio Fonjini.

Nekadašnja prva teniserka sveta, Ruskinja Marija Šarapova eliminisana je u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas izgubila od Hrvatice Done Vekić sa 6:3, 6:4.

Šarapova je za Australijan open dobila specijalnu pozivnicu, ali je zaustavljena već u prvom kolu. Vekićeva, 20. teniserka sveta, slavila je posle sat i 22 minuta igre i u narednom kolu igraće protiv pobednice meča Aliz Korne - Monika Nikulesku.

Druga teniserka sveta, Čehinja Karolina Pliškova plasirala se u drugu rundu pošto je bila bolja od Francuskinje Kristine Mladenović sa 6:1, 7:5. Sedma na WTA listi, Belinda Benčić iz Švajcarske pobedila Ruskinju Anu Karolinu Švidlovu sa 6:3, 7:5 i u narednom kolu igraće protiv Jelene Ostapenko koja je sa 6:1, 6:4 bila bolja od Ljudmile Samsonove iz Rusije.

Nekadašnja polufinalistkinja Australijan opena, Britanka Džoana Konta izgubila je u prvom kolu od Ons Džabir iz Tunisa sa 6:4, 6:2.

Plasman u drugo kolo danas su obezbedile i Francuskinja Karolin Garsija, Grkinja Marija Sakari, Ukrajinka Dajana Jestremnska, Slovakinja Polona Hercog, kao i Amerikanke Medison Kiz, Alison Risk i Loren Dejvis.

Prvu prepreku na prvom grend slemu u sezonu preskočile su i Garbinje Mugurusa iz Španije, Italijanka Kamila Djordji, Australijanka Ajla Tomljanović eliminisala je Anastasiju Sevastovu, dok je Zarina Dijas iz Kazahstana bila bolja od Amande Anisimove.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke