AO (kval.) - Olga i Nikola bez glavnog žreba

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 08.01.2019.
09:48
Izvor: Sportske.net

Troje srpskih takmičara obezbedilo je plasman u sledeću rundu kvalifikacija za plasman u glavni žreb Australijan opena.

Beta/AP Photo/Tertius Pickard
Beta/AP Photo/Tertius Pickard

Povezane vesti

Petoro srpskih takmičara izašlo je prethodne noći i tokom jutra na terene u Melburnu i počelo borbu za plasman u glavni žreb prvog Grend slema sezone.

U muškoj konkurenciji imali smo jedan siguran prolaz, pošto su se na startu kvalifikacija sastali Peđa Krstin i Nikola Milojević.

Dalje je, posle velike borbe koja je trajala 2 sata i 40 minuta, prošao Peđa Krstin. On je nakon preokreta slavio sa 2:1 (4:6, 6:4, 7:6).

Sledeći rival Peđe Krstina u kvalifikacijama biće bolji iz duela Lukaša Lacka i Tima Smičeka

Miomir Kecmanović savladao je na startu kvalifikacija Italijana Đanluiđija Kvincija rezultatom 2:1 (6:4, 3:6, 6:3) posle 100 minuta igre.

Kecmanoviću je po jedan brejk u prvom i trećem setu bio dovoljan za osvajanje istih, pa će u drugom kolu kvalifikacija igrati protiv Francuza Maksima Žanvijea, trenutno 194. tenisera na ATP rang listi.

Ivana Jorovic

U konkurenciji dama naše teniserke imale su polovičan učinak. Dalje je prošla Ivana Jorović, dok je Olga Danilović ostala šansi za plasman u glavni žreb Australijan opena.

Jorovićeva je bila bolja od Kineskinje Ćin-Jun Han (6:2, 6:1), dok je Olga Danilović izgubila od Poljakinje Ige Svjatek posle dvočasovne borbe (6:1, 6:7, 5:7).

U drugoj rundi kvalifikacija Ivana Jorović će odmeriti snage sa 191. teniserkom sveta, Amerikankom Asijom Muhamad.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke