AO - Kruger bez šansi protiv raspoloženog Novaka

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 15.01.2019.
11:20
Izvor: Sportske.net

Tristoti nastup na turnirima iz Grend slem kategorije Novak Đoković je uveličao laganom pobedom koja mu donosi plasman u drugo kolo Australijan opena.

Beta/AP Photo/Kin Cheung
Beta/AP Photo/Kin Cheung

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta rutinski je odradio posao na startu Australijan opena.

Novak Đoković je u prvom kolu prvog Grend slema sezone sa 3:0 (6:3, 6:2, 6:2) savladao Amerikanca Mičela Krugera posle nešto više od dva sata igre.

Današnji okršaj Đokovića i Krugera bio je prvi međusobni ove dvojice tenisera, a Amerikanac je samo na startu prvog seta bio konkurentan prvom nosiocu na turniru.

Kruger je u trećem gemu stigao do brejka, ali je Novak već u narednom uzvratio istom merom, nakon čega više nije bilo problema za Srbina do kraja meča.

U drugom setu Novak Đoković pravi dva brejka, u trećem posle malo muke ponovo oduzima servis rivalu i time trasira put ka prvom trijumfu na Australijan openu.

Današnji meč bio je tristoti koji je Novak Đoković odigrao na Grend slem turnirima. Na taj način Nole je postao drugi teniser u Open eri koji je uspeo u toj nameri. U "klubu 300" nalazi se još samo Rodžer Federer koji je odigrao 394 meča na Slemovima.

Naredni rival Novaka Đokovića na Australijan openu biće Žo-Vilfred Conga, francuski teniser protiv kojeg je srpski igrač delio megdan 24 puta.

Đoković je šesnaest puta slavio protiv Conge, a najvažnija pobeda bila je ona iz 2008. godine kada ga je savladao u finalu Australijan opena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke