AO - Dimitrov prošao, ispala 15-godišnjakinja Kostjuk!

Autor: Beta Beta
petak 19.01.2018.
10:25
Izvor: Beta

Evo nekih rezultata sa mečeva Australijan opena koji su završeni od jutros.

Epa-Efe/Lukas Coch
Epa-Efe/Lukas Coch

Povezane vesti

Bugarski teniser Grigor Dimitrov plasirao se danas u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio 32. igrača sveta Andreja Rubljova iz Rusije posle četiri seta, 6:3, 4:6, 6:4, 6:4.

Treći nosilac je u prva dva kola igrao protiv tenisera iz kvalifikacija, a protiv Rubljova je imao nešto teži posao i pobedio je posle tri sata i sedam minuta.

Dimitrov će u osmini finala igrati protiv pobednika duela domaćeg tenisera Nika Kirjosa i finaliste Melburna iz 2008. godine Francuza Žoa Vilfreda Conge.

Slovačka teniserka Magdalena Ribarikova plasirala se u osminu finala pošto je pobedila Ukrajinku Katerinu Bondarenko sa 7:5, 3:6, 6:1.

Ribarikova će igrati protiv bolje iz meča drugog nosioca Dankinje Karoline Voznijacki i Holandjanke Kiki Bertens.

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina plasirala se ddnas u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedila sunarodnicu Martu Kostjuk posle dva seta, 6:2, 6:2.

Četvrti nosilac pobedila je 15-godišnju Kostjuk za sat vremena, po veoma toplom vremenu i temperaturi od 42 stepena. To je prvi put da se Svitolina plasirala u osminu finala turnira u Melburnu.

Kostjuk je kao 521. teniserka sveta počela turnir i postala je najmladji igrač koji je pobedjivao u glavnom žrebu Australijan opena od 1996. godine i Martine Hingis.

Svitolina će u osmini finala igrati protiv Čehinje Denise Alertove, koja je pobedila Poljakinju Magdu Linet sa 6:1, 6:4. 

Hrvatska teniserka Petra Martić plasirala se u osminu finala pobedom protiv Tajlandjanke Luksike Kumhum 6:3, 3:6, 7:5.

Martić će igrati protiv Belgijanke Elis Mertens, koja je pobedila Francuskinju Aliz Korne sa 7:5, 6:4.

Britanac Kajl Edmund plasirao se u četvrto kolo pošto je posle tri i po sata pobedio Nikoloza Basilašvilija sa 7:6, 3:6, 4:6, 6:0, 7:5.

On će u osmini finala igrati protiv pobednika duela Italijana Andreasa Sepija i Ive Karlovića iz Hrvatske.

Španac Pablo Karenjo Busta pobedio je Žila Milera iz Luksemburga sa 7:6, 4:6, 7:5, 7:5. On će u osmini finala igrati protiv boljeg iz duela Amerikanca Rajana Herisona i Marina Čilića iz Hrvatske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke