AO - Conga sreo starog "demona", Nole u trećem kolu!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 17.01.2019.
14:42
Izvor: Sportske.net

Sedamnaestom pobedom u 23. duelu sa Žoom-Vilfredom Congom najbolji teniser sveta obezbedio je plasman u treće kolo Australijan opena.

Beta/AP Photo/Aaron Favila
Beta/AP Photo/Aaron Favila

Povezane vesti

Zavesu na četvrti takmičarski dan u konkurenciji muških singlova na Australijan openu spustili su finalisti iz 2008. godine.

U rimejku finala iz 2008. godine Novak Đoković je savladao Žoa-Vilfreda Congu sa 3:0 (6:3, 7:5, 6:4) i tako obezbedio plasman u treće kolo Australijan opena dvanaesti put u poslednjih 15 godina.

Meč drugog kola na prvom Grend slemu sezone između Đokovića i Conge trajao je nešto više od dva sata, a Novak je bez mnogo muke stigao do sedamnaeste pobede nad Francuzom.

Prvi i drugi set bili su jako slični, s tom razlikom što je drugi trajao gotovo pola sata duže. Novak je u oba seta prvi dolazio do brejka, zatim je Conga vraćao istom merom, ali je Srbin novim brejkovima pravio razliku koja mu je donela prednost od 2:0.

U trećem setu viđen je samo jedan brejk, napravio ga je prvi teniser sveta u petom gemu. Do kraja meča nije bilo brejk šansi, Đoković je sigurnom igrom priveo posao kraju i overio plasman u treće kolo gde će mu rival biti Kanađanin Denis Šapovalov.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke