AO - Cicipas pobedio i naciljao titulu, pobede Dimitrova, najbolje na svetu, Vozniacki...

Autor: Beta Beta
ponedeljak 20.01.2020.
13:25
Izvor: Beta

Pobede favorita.

EPA-EFE/SEAN GARNSWORTHY
EPA-EFE/SEAN GARNSWORTHY

Povezane vesti

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas pobedio Italijana Salvatorea Karuza sa 6:0, 6:2, 6:3.

Prošlogodišnji polufinalista Australijan opena, šesti teniser sveta, do pobede je stigao posle sat i 43 minuta igre.

"Prošla godina je bila izvanredna i nadam se nečemu sličnom i ove godine... ili još boljem", rekao je Cicipas posle meča.

Njegov naredni protivnik biće Nemac Filip Kolšrajber, koji je u prvom kolu bio bolji od Amerikanca Markosa Girona u tri seta - 7:5, 6:1, 6:2.

Plasman u drugo kolo obezbedio je i Bugarin Grigor Dimitrov koji je posle dva i po sata borbe slavio protiv Argentinca Huana Londera sa 4:6, 6:2, 6:0, 6:4. Dimitrov će u drugom kolu igrati protiv pobednika meča Leonardo Majer - Tomi Pol.

Prva teniserka sveta, Australijanka Ešli Barti plasirala se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas pobedila Lesju Curenko iz Ukrajine sa 5:7, 6:1, 6:1.

Barti je loše počela meč, u prvom setu je tri puta gubila svoj servis, ali je u nastavku zaigrala mnogo bolje pa je protivnici u naredna dva seta prepustila samo dva gema.

Australijanka će u drugom kolu Australijan opena igrati protiv pobednice meča Polona Hercog – Rebeka Peterson.

Prvu prepreku u Melburnu preskočila je i nekadašnja prva teniserka sveta, Dankinja Karolina Voznjacki, koja je najavila da će nakon Australijan opena završiti karijeru. Ona je u prvom kolu bila bolja od Amerikanke Kristi An sa 6:1, 6:3.

Dalje je prošla i Čehinja Petra Kvitova koja je slavila protiv zemljakinje Katerine Siniakove sa ubedljivih 6:1, 6:0 posle samo 50 minuta igre. Njena naredna protivnica biće Paula Badosa iz Španije.

Plasman u drugo kolo Australijan opena danas su, izmedju ostalih, obezbedile i Nemica Julija Gerges, Hrvatica Petra Martić, kao i Amerikanka Sofija Kenin.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke