Ana: ''Srećna sam i uzbuđena zbog četvrtfinala!''

Autor: Beta Beta
nedelja 31.05.2015.
19:12
Izvor: Beta

Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je danas da je srećna što se posle sedam godina plasirala u četvrtfinale Rolan Garosa, ali i da pre početka turnira nije očekivala takav rezultat.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Ana Ivanović se plasirala u četvrtfinale današnjom pobedom nad Ruskinjom Jekatarinom Makarovom, 7:5, 3:6, 6:1. Ona je u četvrtfinalu Rolan Garosa prvi put od 2008. godine, kada je i osvojila taj turnir.

"Ovo je zaista sjajno. Pre početka turnira nisam očekivala ovakav rezultat. Zadovoljna sam pobedom, nije bilo lako, uslovi su bili teški, duvao je jak vetar i bilo je nezgodno kontrolisati loptu. Srećna sam što sam posle teškog drugog seta uspela da skupim snage i jako krenem treći set i budem agresivna. To je doprinelo pobedi, pogotovo kada sam uspela da napravim brejk u prvom gemu trećeg seta", rekla je Ivanović posle meča.

Ivanović će u četvrtfinalu igrati protiv 21. teniserke sveta Ukrajinke Eline Svitoline, koju je do sada pobeđivala u svih šest mečeva.

"Ona je mnogo napredovala i očekujem težak meč. Odgovaraju joj uslovi ovde, dobro je igrala ove nedelje, ali moram da se koncentrišem samo na svoju igru, kao do sada. Cilj je da se danas oporavim i smirim, a sutra ću obaviti lep trening i spremiti taktiku za taj meč. Neče biti lako, uzbuđena sam što igram u četvrtfinalu", rekla je sedma teniserka sveta.

Meč protiv Makarove je posle pet gemova u prvom setu na dva i po sata bio prekinut zbog kiše.

"Nije bilo lako, stalno su nam za po pola sata pomerali početak, nisam imala prilike da se opustim. Slušala sam muziku i pomalo jela. Najteži prekid zbog kiše bio je 2007. godine protiv Nađe Petrove, pet puta smo prekidale, meč je trajao od 11 ujutro do sedam uveče. U nekom momentu prestaneš da osećaš išta, samo igraš poen po poen i to je ponekad najbolje", rekla je ona.

Srpska teniserka istakla je da je zadovoljna svojom igrom u trećem setu.

"U sportu se stvari neki put brzo promene, a u tenisu jedan poen može da promeni tok meča. Posle drugog seta pokušala sam da se koncentrišem, da skupim snage za treći jer je meč bio fizički naporan, ona je mnogo trčala i vraćala loptu. Pokušala sam da budem agresivna, da joj dam manje sanse da igra svoju igru i gradi poene kako njoj odgovara. Srećna sam što sam to radila u trećem setu i što sam se držala taktike", rekla je ona.

"Srećna sam što sam došla do prilike da igram u četvrtfinalu. Naporno sam radila poslednjih par nedelja, ima još stvari na kojima moram da radim, ali neke sam dobro radila, pogotovo u trećem setu. Zaista mislim da svojom igrom mogu daleko da doguram, ali idem meč po meč. Fizički se nisam osećala sveže posle dugog čekanja, ali najponosnija sam što sam uspela da zadržim nivo igre, čak i da podignem kada je bilo najvažnije", rekla je Ivanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke