Legenda kineske košarke i propali pokušaj Kingsa u klinču!

Autor: Nikola Miloradović
subota 11.11.2017.
13:20
Izvor: Sportske.net

Bivši NBA košarkaš, sada čovek sa statusom legende u Kini, Stefon Marberi, pokačio se sa svojevremeno 10. pikom NBA drafta Džimerom Fredetom, na utakmici njihovih timova u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

EPA/JASON SZENES
EPA/JASON SZENES

Povezane vesti

Stefon Marberi je bio jedan od prvih NBA košarkaša koji su odlučili da se zapute ka Dalekom Istoku i zaigraju košarku u Kini.

Svojevremeno četvrti pik sa NBA drafta i jedan od najboljih plejmejkera lige u svoje vreme, odlučio je 2010. godine da se preseli u Kinu, gde je obukao dres "Hrabrih Zmajeva" iz Tajiuana, grada na severu Kine.

Od tada je promenio nekoliko klubova u Kini, a sada brani boje "Letećih zmajeva" iz Pekinga.

Njegov tim je ukrstio koplja sa "Ajkulama" iz Šangaja, za koje nastupa najbolji strani igrač kineske CBA lige iz minule sezone Džimer Fredet, svojevremeno 10. pik na Draftu, biran od strane Kingsa.

Marberi i Fredet su u jednom trenutku tokom susreta završili u klinču, imali su štošta da kažu jedan drugom, na kraju na svu sreću nije došlo do fizičkog obračuna.

Pogledajte kako je sve to izgledalo.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
el presidente
Saturday, 11.11.2017
16:59

Zalosno je da se Marbury danas pamti najvise kao legenda u kini, a zaboravlja se period u minnesoti sa garnettom,te New Jersey kada je u periodu 98-2002 bio najbolji play u nba sa Iversonom odnosno Phoenix 2002-2004 kada je uz Kidda bio najbolji play. Propala mu je nba karijera povratkom u rodni New York.