'Crna tačka' na švedski način!

Autor: Lazar Mitrović
petak 14.08.2015.
16:25
Izvor: Sportske.net

Švedski sudija otvorio stranicu na fejsbuku gde se raspravlja o spornim situacijama.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Mohamed Al Hakin je svoju profesiju digao na viši nivo, pružajući priliku akterima meča i publici da putem fejsbuka polemišu sa njim oko ispravnosti pojedinih odluka. Sudije tokom meča odluke donose u trenutku i za to nikome ne moraju da se pravdaju, ali ovaj sudija želi to da promeni.

On je jedan od naperspektivnijih sudija u toj zemlji i zato želi da unapredi odnose sudija sa publikom, kako bi neke eventualne propuste mogli zajedno da sagledaju, jer na greškama se najbolje i uči.

"Verujem u otvorenost i dijalog i ovome sam hteo da popularizujem našu profesiju, jer bih želeo da što više ljudi pođe mojim stopama i postanu fudbalske sudije", rekao je Al Hakin.

On se na ovaj korak odlučio nakon što je javno priznao da je napravio grešku na jednom meču koja je diektno uticala na krajnji ishod meča.

"Pogledao sam spornu situaciju na snimku nekoliko puta jer želim da vidim gde sam pogrešio. Mi ne možemo uvek da donesemo ispravne odluke, ali se moramo truditi da greške svedemo na minimum", rekao je on.

Sudijska organizacija Švedske pozdravila je ovaj potez mladog sudije, jer time on njihovu profesiju izdiže na viši nivo.

Ne propustite