Užice je 'u igri'!

  • Autor: Miloš Marković

  • 25. april 2013.

  • 15:03

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

U Užicu se 28. maja održava drugi po redu Sajam Sporta, a ovaj grad uskoro pokreće i akciju pod nazivom 'Svi smo u igri'.

Užice je 'u igri'!
Drugi Sajam sporta pod sloganom “Svi smo u igri“ najavili su Radovan Ristović, član Gradskog veća zadužen za sport i Danijel Vukajlović, idejni tvorac i koordinator Sajma sporta.

Član gradskog veća zadužen za sport Radovan Ristović, kaže da je podsticanje omladinskog sporta, osnovni cilj ovogodišnjeg Sajma i akcije „Svi smo u igri“, gde ćemo obići pre Sajma više škola i promovisati masovnost u sportu. Užice je grad sporta, jer naši sportisti postižu sjajne rezultate.

"Okupljanje klubova na jednom mestu je pravi način da se mladi ljudi upoznaju sa njihovim predstavnicima i članovima, kako bi i sami počeli nešto da treniraju. Na užičkim terenima prve sportske korake načinili su Olivera Jevtić, Nemanja Vidić, Andrija Zlatić i drugi poznati sportisti.", kaže Ristović.

Koordinator projekta Danijel Vukajlović, ističe da organizovanje Sajma sporta ima za cilj unapređenje i omasovljavanje sporta, edukaciju mladih, približavanje sportskih klubova građanima Užica, veće uključivanje škola, udruženja koja podstiču omladinski sport, prezentaciju sportske literature, časopisa, sportskih emisija, sportske higijene.

"Osnovna ideja ovog sajma jeste da se kroz promovisanje klubova, njihovih disciplina, rezultata, veština, kao i kroz neposrednu interakciju profesionalnih sportosta i omladine, kao posetilaca sajma, javi želja za treniranjem nekog od ponuđenih sportova.
"

"U Užicu ima 78 registrovanih sportskih klubova. Važno je sve njih predstaviti, jer sport nije samo fudbal, košarka ili atletika. Ima tu dosta sportova koji su manje poznati. Mi ćemo đacima deliti liflete, na kojima su adrese i kontakti svih tih klubova, a oni će onda da odaberu kojim sportom žele da se bave.", ističe Vukajlović.

U omasovljenju sporta, značajnu ulogu imaju i obrazovne ustanove.

Član gradskog veća zadužen za sport Radovan Ristović, kaže da će u užičkim školama uskoro biti organizovana akcija, kako bi se učenici pozvali da posete drugi Sajam sporta.

To je akcija pod nazivom „Svi smo u igri“, u okviru koje ćemo obići sve osnovne škole, razgovarati sa decom i njihovim nastavnicima i učiteljima, i prezentovati im zbog čega ne smeju da propuste Sajam sporta, napominje Ristović.

Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa užičkim proslavljenim sportistima. Organizatori su pripremili i iznenađenja, pa će manifestaciji prisustvovati i neka imena srpskog sporta, poznata u celom svetu.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari